Astfel, cu sprijinul Administrației Naționale Apele Române, echipa ABA Crişuri va avea în dotare un analizor COT (carbon organic total). Laboratorul de Calitate a Apei este certificat RENAR și realizează analize pentru toate tipurile de apă: suprafață, subterană şi uzată.
Analize
Datele obținute de către cele 42 de laboratoare din administrarea Apelor Române, în urma analizelor fizico-chimice și biologice ale apelor și sedimentelor, stau la baza Planurilor de măsuri pe care specialiștii instituţiei le elaborează și le aplică pentru reducerea poluărilor și îmbunătățirea calității apelor.
[eadvert]
Pe baza acestora, cei care nu respectă legislația din domeniul gospodăririi apelor sunt sancționați conform principiului „poluatorul plătește”.
Activitatea de monitorizare și analiză a apelor și a sedimentelor este efectuată permanent, precum și în cazul poluărilor accidentale.
Rețeaua de laboratoare ale Apelor Române este formată din Laboratorul Național de Calitate a Apei – București, trei laboratoare regionale (de la nivelul Apele Române Siret, Apele Române Olt și Apele Române Someş-Tisa), opt laboratoare bazinale (la nivelul Apele Române Argeş-Vedea, Apele Române Banat, Apele Române Buzău-Ialomiţa, Apele Române Crişuri, Apele RomâneDobrogea-Litoral, Apele RomâneJiu, Apele RomâneMureş şi Apele Române Prut-Bârlad) și 30 de laboratoare locale.
Toate laboratoarele sunt acreditate în sistemul multi-site de către Organismul Național de Acreditare din România – RENAR.
Citiți principiile noastre de moderare aici!