Acţiunea s-a desfăşurat în noul corp de clădire a Grupului Şcolar care a fost inaugurat cu această ocazie. Construcția și dotările au fost realiyate din fonduri PHARE, iar proiectul a fost iniţiat în urmă cu cinci ani. Liceul Agricol are acum patru laboratoare moderne: unul de strungărie, de simulări auto, cel de gastronomie, de alimentaţie publică şi turism.
Festin culinar
Purceluşi de lapte cu măr în gură, ciuperci, umplute, chifteluţe, pateu de ficat în aspic, peşte marinat, peşte prăjit, iepure împănat, muşchiuleţ împletit, sărmăluţe cu mămăliguţă, pui la cuptor, frigărui, iahnie de fasole cu ciolan afumat şi pulpă de vită la tavă au fost frumos ornate şi expuse pe masa mare din mijlocul laboratorului de gastronomie. Pe lângă acestea, răsfățul culinar a fost întregit de bulzul ciobănesc (un preparat la cuptor de mămăligă cu brânză sărată), cartofii gratinaţi şi iahnia de fasole, de o supă de găină cu tăiței, dar şi o ciorbă ardelenească, salata de sfeclă şi cea de ţelină cu mere, respectiv cea de boeuf. Nu puteau trece neobservați: cozonacii cu nucă şi stafide, papanaşi şi budincă de tăieţăi cu sos de vanilie sau ciocolată.
Profitând de prezența viceprimarului Illyés Lajos și a repreyentantului Inspectoratului Școlar, directorul Liceului a ținut să sublinieze că este necesar să se ia în seamă, la distribuirea bugetelor, şi bani pentru orele practice, pentru că numai astfel elevii şcolilor profesionale pot învăţa meserie.Profesorul Rodica Neş a mulţumit în primul rând sponsorilor, fără de care această expoziţie nu ar fi avut loc şi tuturor celor implicaţi în realizarea acestui eveniment. Totodată a pomenit şi de posibilitate a implicării mai accentuate a agenţilor economici care ar putea să profite de dorinţa acestor tineri de a învăţa meserie, Respectiv de posibilitatea de a iniţia cursuri specializate, oferind nu numai diplome ci o cunoaştere efectivă a meseriei. Nu i-a uitat nici pe elevi, pe care i-a lăudat sincer şi pe merit.
Ioana Bădiceanu
Citiți principiile noastre de moderare aici!