În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de investigare a fraudelor bihoreni o bănuiesc pe orădeanca de 39 de ani că, în mod repetat, în perioada august 2013 – iulie a.c., în calitate de administrator de fapt al unei societăţi comerciale cu sediul în Oradea, ar fi omis să evidenţieze în totalitate, în actele contabile ori în alte documente legale, diverse operaţiuni comerciale efectuate şi veniturile realizate din acestea, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat. Prejudiciul provocat astfel bugetului consolidat al statului este de 769.888,15 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.
Totodată, poliţiştii de investigare a fraudelor bihoreni îl bănuiesc pe bărbatul de 46 de ani că, în perioada martie – aprilie a.c., în calitate de reprezentant al respectivei societăţi comerciale orădene, ar fi achiziţionat din Ungaria şi Franţa utilaje agricole pe care le-ar fi revândut în România, fără ca aceste operaţiuni să fie evidenţiate în actele contabile ori în alte documente legale ale firmei şi fără ca veniturile realizate să fie declarate organelor fiscale. Prejudiciul provocat astfel bugetului de stat este de 43.535,47 lei. În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii, aplicându-se sechestru asigurator asupra a unui imobil aparţinând celui în cauză, până la concurenţa prejudiciului în sumă de 43.535,47 lei. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor au finalizat cercetările în cauză şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celor doi orădeni.
Alţi doi evazionişti
Tot luni, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Bihor au finalizat cercetările faţă de doi orădeni de 45 şi 24 de ani, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, respectiv complicitate la evaziune fiscală. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii bihoreni îl bănuiesc pe bărbatul de 45 de ani că, în cursul lunii iunie 2009, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în Municipiul Oradea, ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale firmei facturi care atestă în mod nereal cheltuieli aferente unor operaţiuni de achiziţie de bunuri de la o societate orădeană, administrată de orădeanul de 24 de ani, în scopul de a sustrage societatea comercială de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat. Prejudiciul provocat bugetului consolidat al statului prin deducerea ilegală a TVA şi, implicit, a impozitului pe profit, este de 116.952 lei. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Bihor au finalizat cercetările în cauză şi au înaintat, şi în acest caz, dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celor doi orădeni.
Citiți principiile noastre de moderare aici!