Transilvanian Ninja este o comedie savuroasă, care îi are ca producători pe actorii Alin Panc, Sandu Pop şi Romi Cărmăzan. Filmul va intra din 6 decembrie în cinematografe.
Întrebat cum a fost cooptat în distribuţia filmului Transilvanian Ninja, actorul Sebastian Lupu ne-a mărturisit că e prieten de multă vreme cu Alin Panc şi cu Sandu Pop aka. Vărul Săndel. Cu Alin Panc a fost coleg de an la Academia de Teatru si Film Bucureşti, se cunoşteau de atunci, doar că Alin Panc a fost la calsa profesorului Alexandru Repan iar Sebastian Lupu la clasa actorului Eusebiu Ştefănescu. Alin Panc l-a sunat într-o zi şi l-a întrebat dacă nu vrea să intre în proiectul lui. Iniţial rolul era oferit unui alt actor, care până l-a urmă s-a retras.
Rolul de acum e de mică întindere, dar Sebastian Lupu spune că Transilvanian Ninja va fi doar primul dintr-o serie de filme de comedie cu tripleta de actori. „Echipa de actori e excepţională. Alin Panc şi Sandu Pop fiind şi producători, muncesc enorm, foarte atent. Fac o diferenţă clară între actor şi producător”.
Filmul regizat de Alin Panc şi Theo Thorn, scenariul fiind semnat de Bogdan Toma. Din distribuţie fac parte: Alin Panc, Sandu Pop, Sebastian Lupu, Puya, Diana Matei, Cornel Palade, Paula Chirilă, Ozana Barabancea, Vero Căliman, Horia Fedorca, Andrei Coman, Sandu Lungu, Snik, Natalia Mateuț, Diana Sar, Cezara Munteanu, Romi Carmazan, Nikos Bikfalui, Andrei Pop, Andrei Constantinescu, Radu Constantinescu, Tudor Roșu, Mirela Lupu, Claudiu Lupaș, Roberta Crintea.
„Ninel şi Violin sunt doi prieteni trecuți de prima tinerețe din Gura Râului. Viețile lor revolvă în jurul problemelor cotidiene ce le colorează viața, de altfel banală. Totul se schimbă când Ninel o invită pe Ramona la concertul din sat iar cei doi intră în conflict cu gașca lui Florin, cei mai temuți oameni din sat. În urma acestui incident, Ninel şi Violin sunt sfătuiți de şeful de post să urmeze antrenamentul de ninja oferit de Brusli din satul Năpârliţi. Acesta din urmă îi refuză dar una dintre fetele lui, Diana, acceptă să i antreneze într-un final. Acești noi supereroi locali decid să repare problemele provocate de gașca lui Florin în Gura Râului dar pică în mijlocul unui jaf organizat de Florin. Cine o să iasă victorios?”, este sinopsisul filmului.
Nea Agilu şi Samuel Anton Banderas Cârlig
Sandu Lungu, judoka, luptător de arte marțiale mixte și kickboxer, joacă rolul măcelarului Nea Agilu.
„Sandu Lungu m-a uimit cu ce frumos a putut să joace. Eu am văzut deja filmul, şi am văzut cât de fumos şi cât de atent juca. Eram acolo cu el şi îmi spunea: Sebi, mă ajuţi şi pe mine? Singur, hai să te ajut, hai să facem, să repetăm textul! Era atât de serios în ceea ce făcea! Actori am văzut foarte puţini să fie atât de serioşi ca el. Joacă rol de matahală, normal, dar face un rol foarte frumos!”,
Sebastian Lupu a amintit-o din distribuţie pe actriţa Paula Chirilă, care a debutat în anul 1998 pe scena Teatrului de Stat din Oradea cu rolul Rosine din Barbierul din Sevilia. Trei ani a jucat în Oradea, şi pentru o scurtă perioada de timp a cântat cu formaţia Boema din Oradea.
De asemenea, în film are două apariţii şi actriţa Mirela Niţă Lupu, partenea în viaţă şi pe scenă a lui Sebastian Lupu.
În Transilvanian Ninja, personajul lui Sebastian Lupu se numeşte Samuel Anton Banderas Cârlig, „specialist în misiuni şi sens giratoriu”.
„El este instructor auto, dar şi colonel de armată într-un joc video. Are misiuni în Irak! Filmul e foarte drăguţ şi are o comedie bună, e şi puţin suav. Ce se întâmplă în film? E simplu! E vorba de bullying. Ninel, personajul lui Sandu Pop, e hărţuit tot timpul, îl mai bat. El e poştatş şi toată lumea îşi bate joc de el. Celălalt, Violin (Alin Panc), e hărţuit de măcelarul jucat de Sandu Lungu, care vine şi spune: Hai să facem skandenberg pe 10 lei. Şi îi răspunde: du-te de-aici! No bun, ai pierdut prin neprezentare, dă 10 lei! Şi atunci ei se gândesc, după ce au luat o dată bătaie de la trupa lui Puya, să devină nija, de fapt haiduci. Şi învaţă să se bată. Îţi dai seama ce pot ei să facă, dar, printr-un concurs de împrejurări, până la urmă reuşesc. Eu sunt verişorul lui Violin, al tâmplarului, care are o problemă: e depresiv. În momentul când face sicrie, începe să plângă că se gândeşte că acolo e un mort. E foarte drăguţ filmul”, spune Sebi Lupu.
Fiul lui Văru Săndel şi fiul lui Prigoană
Filmările s-au desfăşurat la Gura Râului, în judeţul Sibiu, o zonă foarte frumoasă, principala poartă de intrare spre Munţii Cibinului, spre Râul Mare şi Râul Mic, spre pârâurile Iezerele Cindrelului.
Sebastian Lupu spune că printre cei care apar în film este şi fiul lui Văru Sândel, Andrei Pop în vârstă de 14 ani, care joacă rolul unui băiat care îl bate pe personajul lui Sandu Pop. De asemenea apare şi Maximus, băiatul lui Silviu Prigoană.
„Silviu Prigoană a fost acolo tot timpul. A venit să-l vadă pe fiul său cum se descurcă. Prigoană era un om excepţional. Când l-am văzut, primul lucru am zis: hai, serios! Dar era un om foarte inteligent, foarte drăguţ, foarte deschis. Să nu crezi că epata, sau arunca cu bani, nici vorbă! Era un om normal. El doar stătea acolo cu noi. Nu i-a ajutat cu bani, că n-au acceptat. El a venit la mine şi a spus că îi place foate mult de mine. «Excelenţă» îmi spunea tot timpul. Şi George Simion! Eram într-o zi în Cluj, dimineaţa la hotel, şi a venit George Simion direct la mine şi mi-a spus: Sunteţi extraordinar, sunt urmăritor de-al dumneavoastră, vă văd toate clipurile. De asta zic că unul din patru oameni mă salută în ţară. Unl din patru! Ştii ce înseamnă asta? S-ar putea ca unul la un moment dat sămă întrebe. Aveţi treabă aici, în Oradea? Că ei nu ştiu că sunt din Oradea! Mă duc în magazin: Ce căutaţi la noi, în Oradea? Unuldin patru oameni, din toate păturile sociale şi de toate vârstele. Am avut un spectacol de poezie la Galaţi şi a venit un tip la mine, am stat de vorbă, m-a felicitat, şi la final s-a prezentat ca Florin Roman, ministrul digitalizării. După care a venit secretarul de stat să vorbească cu mine”, povesteşte Sebastian Lupu.
Proiecţie de gală la Oradea
Actorul mărturiseşte că s-a lucrat intens şi toate momentele frumoase s-au petrecut în timpul filmărilor, pentru că, fiind un film privat, nu şi-au permis să se lungească foarte mult. Ceea ce avea Sebi de filmat în mod normal în zece zile, a filmat până la urmă în şase zile, şi tot filmul s-a turnat în trei săptămâni.
„Toate momentele de la filmări au fost foarte frumoase. Şi serile erau frumoase, când stăteam până la 1, 2 noaptea la poveşti. N-am auzit o ceartă, o contradicţie, tehnicienii în mod cert aveau probleme între ei dar nu lăsau să se vădă nimic. Era o adevărată echipă. E un film bun!”
Pelicula urmează să fie lansată în cinematografe în 6 decembrie. Filmul Transilvanian Ninja va avea o proiecție specială pe 8 decembrie la Oradea. Publicul va avea ocazia să-i întâlnească și să interacționeze cu Alin Panc, Sandu Lungu, Sebi Lupu și Romi Carmazan.
„Filmul este prima comedie cu karate românească ce conține scene fun de acțiune, o comedie ce tratează dorința fiecăruia dintre noi de a deveni justițiar sau supererou. Cu filmul ăsta arătăm cum există și la noi supereroi și pe care îi tratăm într-un mod fun. În Transilvanian Ninja mai arătăm cum poți să îți îndeplinești visele la orice vârstă”, spune Alin Panc despre proiectul său.
Citiți principiile noastre de moderare aici!