Ec. Maria Silaghi, managerul Spitalului Curteanu, a declarat pentru cititorii JB&Bihon că are pregătite, la secția de Infecțioase, cu circuite separate, câte o minisecție cu 40 de paturi pentru persoane cu suspiciuni şi alte 40 de paturi pentru persoane confirmate cu coronavirus. În caz de avalanşă de cazuri, la secția de Infecțioase cu cele 80 de paturi separate în 2 vor fi internați doar oameni cu suspiciuni şi confirmări. Toate celelalte cazuri acute de afecțiuni infecto-contagioase vor fi internate la Medicină internă (cazurile digestive) şi la Pneumologie – cazurile cu afecțiuni contagioase – respiratorii.
La ATI Curteanu sunt, după cum menționam mai sys, 10 paturi dotate cu oxigen, pentru care s-au primit 5 aparate de monitorizare a funcțiilor vitale şi 5 aparate de ventilație de la Spitalul Județean şi se mai aşteaptă un set de câte 5.
Managerul spune că în spital e un stoc mic de de materiale şi medicație şi s-a mai dat comandă. Cât priveşte policlinica, managerul crede că oamenii au înțeles pentru că activitatea de aici s-a mai redus. Ca la Spitalul Județean, se reduc internările de o zi, se amână non-urgențele (consultații şi analize).
În cazul unui scenariu cumplit, Curteanu va primi sprijin de la Spitalul Militar, unde ar putea fi internați alți oameni, cu mențiunea că medicii de la Curteanu îi vor îngriji acolo, la Spitalul Militar.
OFICIAL: Spitalul Județean se pregăteşte cu restricții şi protecții
Trimite articolul
XSpre stiinta: SPITALUL CLINIC DE URGENŢĂ “Avram Iancu” Oradea
-
In situatii de acest gen (criza, accident, epidemie) se pot folosi si denumirile intrate in limbajul comun. Vezi cati oradeni merg la piscina la Continental si cati vor spune ca merg la Dacia. Oficial, spitalul se numeste cum ai spus. Nu moare nimeni sa ii spunem “militar” cat timp la interne sunt si jandarmi si pompieri (adica militari) nu doar functionari cu statut special (politisti). Bine ar fi sa nu ajunga nimeni pe acolo (nici pe la celelalte spitale). Ce zici? Mai “cetim ” si noi…