Punctaj mare pentru Vad Marta (director la Liceul Teoretic „Ady Endre” din Oradea) și Nicolae Șoitoș (director la Școala din Vârciorog), amândoi cu 49,375 puncte. În Bihor, conform datelor ISJ, procentajul de promovare în judeţ, la examenul de ocupare a funcţiilor de director și director adjunct la grădinițele, școlile și liceele din județ, a fost de 81,93%. Proba a avut 60 de întrebări, punctajul minim acceptat fiind de 35 de puncte.
În urma rezultatelor la proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct la unitățile de învățământ din județ, din cei 249 de candidați, 204 au fost admiși, 44 respinși (dintre aceștia, 38 sunt directori sau directori adjuncți aflați încă în funcție), iar unul a rămas încă în evaluare. În comunicatul Inspectoratului Școlar (ISJ) Bihor se arată că motivul pentru care candidatul Ioan Călin Pavel nu a fost evaluat este dat de faptul că „o persoană din comisia de concurs a lipsit de la evaluarea candidatului, acesta urmând să fie evaluat în următoarele zile”.
Cei picați pleacă
Pentru ca un candidat să treacă în etapa următoare a concursului trebuia să obțină minimum 35 de puncte la proba scrisă. Cei care nu au luat examenul nu vor mai rămâne în funcție. Printre aceștia se numără fostul inspector școlar general, Daniel Dumitru Negrean (actualul director adjunct al Liceului Economic „Partenie Cosma” din Oradea), care a fost respins la proba scrisă, acumulând doar 30 de puncte din minimum 35. Punctajele cele mai mici au fost luate de Elisabeta Șerfezeu (21,250), Anamaria Cormoș (24,375), Aurica Mariana Manci Carpiș (25,00), Petru Bradea (25,00) și Lenuța Laza-Matiuța (26,250). De cealaltă parte, cel mai mare punctaj l-au luat Vad Marta (director la Liceul Teoretic „Ady Endre” din Oradea) și Nicolae Șoitoș (director la Școala din Vârciorog), amândoi cu 49,375 puncte. Printre cei cu punctaj mare se numără și Biro Ildiko, Maier Zoltan Robert, Florin-Liviu Nicoară, toți cu 48,750 puncte.
Conform rezultatelor la proba scrisă, directorii și directorii adjuncți de la liceele cu ștaif din Oradea au trecut mai departe. La Colegiul Național „Emanuil Gojdu”, directoarea adjunctă, Anca Milea (44,375 puncte), s-a descurcat mai bine decât directoarea Liana Papagiannis, care a luat minimum de puncte posibile – 35. La „Eminescu”, directoarea Elena Cristina Marian a obținut 38,750 de puncte, iar adjuncții Ioan Codor și Hochhauser Eniko au trecut mai departe cu 41,875, respectiv 42,500 puncte. La „Iosif Vulcan”, Alexandrina Teușdea (directorul actual) și Szecsanszki Eniko (director adjunct) nu s-au aflat printre candidați, doar Georgeta Duță (director adjunct) a participat la concurs, însă a fost respinsă pentru că a obținut doar 30 de puncte.
În ce privește școlile generale sau gimnaziale din Oradea – cele mai vânate de părinți pentru copiii lor – aici rezultatele directorilor participanți la concurs au fost una caldă, una rece. Dacă la Școala Gimnazială „Oltea Doamna” directorul Mircea Mitran nu a participat la concurs, directorul adjunct, Liliana Florina Bocoi, a fost declarată admisă cu 47,500 puncte. La Școala Gimnazială „Dacia”, directorul Florian Hava a obținut la limită 35 de puncte, minimum de punctaj acceptat pentru a trece proba scrisă. În schimb, directorul adjunct, Lăcrămioara Cabai, a fost respinsă, având în vedere punctajul obținut (29,375).
Printre directorii aflați încă funcție, dar care își vor pierde postul, sunt cei de la: Grădiniţa nr. 52 din Oradea, CSEI din Popeşti, Școala Generală nr. 11 din Oradea și de la școlile din Auşeu, Avram Iancu, Biharia, Borod, Budoi, Bunteşti, Curtuişeni, Derna, Drăgăneşti, Lazuri de Beiuş, Oşorhei, Păgaia, Pietroasa, Răbăgani, Sâmbăta, Spinuş, Tileagd, Tulca, Urviş. Lor li se alătură șefii Grupului Școlar „Ioan Bococi” din Oradea și Colegiului Tehnic „Alexandru Roman” din Aleşd. Următoarele două probe, evaluarea CV-ului și interviul, vor începe din 17 octombrie și vor dura o lună (până în 17 noiembrie).
Citiți principiile noastre de moderare aici!