În inima nopţii- Episodul Hamlet. După un scenariu de Gavriil Pinte, cu inserţii de George Banu şi Monique Borie, în regia lui Gavriil Pinte, spectacolul s-a bucurat încă de la premieră de succes şi de aprecierea criticilor. Un proiect inspirat de Scena supravegheată și Noaptea din Trilogia îndepărtării de George Banu și Fantoma sau Îndoiala teatrului de Monique Borie, dar și din experiențele lui Gavriil Pinte din ultimii ani – din proiectele sale în spații mai mult sau mai puțin neconvenționale, În inima nopţii- Episodul Hamlet a primit aprecierea specialiştilor şi a fost premiat ca fiind cel mai bun spectacol al Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea, organizat la începutul stagiunii. De asemenea, a primit şi premiul pentru cea mai bună scenografie aparţinându-i Roxanei Ionescu. Cu aceste referinţe deosebite, spectacolul a fost invitat să participe în acest an la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu. Reprezentaţiile sunt programate să aibă loc în 16 şi 17 iunie 2015, în Piaţa Mare din Sibiu, pe scena mobilă, de la ora 22:00.
Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este considerat cel mai important festival de gen din ţară. Aflat la cea de-a XXII-a ediţie, evenimentul se desfăşoară în perioada 12-21 iunie 2015. Festivalul reuneşte participanţi din 70 de ţări în cadrul celor 427 de evenimente programate. Trupa orădeană este mândră să facă parte din lista de invitaţi, cu atât mai mult cu cât la renumitul festival participă cele mai bune spectacole din ţară- creaţii ale celor mai talentaţi şi recunoscuţi regizori- şi, de asemenea, din străinătate au fost selectate nume mari ale teatrului: Andrzej Seweryn, cel mai mare actor al Poloniei şi director de teatru, dramaturgul german Renate Knlett, iar capete de afiş sunt spectacolul polonez Courtney Love şi cel grecesc- Iliada.
La Bursa de spectacole
Tot la Sibiu, Teatrul Regina Maria va participa și la Bursa de Spectacole, unde vor avea loc întâlniri între artiști, companii și directori de teatre, festivaluri și organizații culturale. Bursa de spectacole de la Sibiu va reuni cei mai importanți operatori culturali din domeniu. Din partea teatrului orădean va fi prezent la eveniment directorul general manager, Daniel Vulcu, cel care se bucură și de calitatea de director al Festivalului Internațional de Teatru Oradea (FITO). Invitația adresată domniei sale și participarea sa se datorează managementului consistent și susținut care a dus în acest an la includerea FITO în cadrul rețelei europene Europe for Festivals, Festivals for Europe. EFFE este o inițiativă a Asociației Festivalurilor Europene și reprezintă o rețea a festivalurilor care se evidențiază prin calitatea artistică și impactul pe care îl au la nivel local, național și internațional.
Aplicația FITO a fost evaluată de către experți la nivel național și apoi aprobată de către Juriul Internațional de Festival în ședința din 8 mai 2015 a Asociației Festivalurilor Europene. Anul acesta au aplicat 896 de festivaluri din 32 de țări europene.
Pe perioada 2015 -2016, FITO va beneficia de eticheta EFFE, care aduce un plus de vizibilitate și recunoaștere a calității și valorii evenimentului.
De asemenea, FITO va fi inclus în ghidul festivalurilor EFFE – ceea ce înseamnă o audiență extinsă din partea publicului, artiștilor, organizațiilor de profil, autorităților publice, sponsorilor, companiilor private și mass-mediei. Versiunea interactivă a acestui ghid va fi lansată în această vară pe site-ul http://www.effe.eu/, iar versiunea printată va fi lansată cu ocazia Ceremoniei de Premiere EFFE, care va avea loc în septembrie 2015.
Citiți principiile noastre de moderare aici!