Reprezentanții Centrului de Transfuzii Oradea transmit câteva date despre vaccinurile anti-Covid, preluate de la Organizația Mondială a Sănătății și spun că „înainte de a fi puse la dispoziţia publicului, vaccinurile sunt testate temeinic pentru a fi sigure”.
[eadvert]
Potrivit OMS citat de Centrul de Transfuzii Oradea, vaccinurile sunt testate riguros înainte de a putea fi introduse într-o ţară: „Medicii experţi şi oamenii de ştiinţă respectă standarde internaţionale stricte pentru a hotărî dacă să pună sau nu un vaccin la dispoziţia publicului. Asemenea tuturor medicamentelor, vaccinurile pot avea efecte secundare, care în general sunt minore sau temporare. Efectele secundare mai grave sunt extrem de rare. Este mult mai probabil ca o persoană să fie grav afectată de o boală decât de vaccinul împotriva acesteia”.
Reprezentanții Centrului de Transfuzii Oradea amintesc faptul că vaccinurile împotriva COVID-19 au fost create rapid, „păstrându-se în acelaşi timp cel mai înalt standard de siguranţă. Din cauza necesităţii urgente de a avea un vaccin împotriva COVID-19, guvernele şi companiile au investit mult mai mulţi bani pentru a-l dezvolta. Cercetarea şi dezvoltarea au avut loc simultan la nivel global, respectându-se în acelaşi timp standarde de siguranţă şi clinice stricte. Astfel, vaccinul a fost dezvoltat mai repede, dar acest lucru nu înseamnă că studiile ar fi mai puţin riguroase sau vaccinul ar fi mai puţin sigur”.
Efectele sunt de obicei uşoare
Tot reprezentanții Centrului de Transfuzii Oradea subliniază, citând aceeași sursă, că vaccinurile contribuie la protejarea corpului uman de anumite boli și că, la fel ca orice alt medicament, pot provoca efecte secundare, dar acestea sunt minore și pe termen scurt (inflamaţia la locul injectării sau febră): “Este posibil să apară şi efecte secundare mai grave, dar aceasta se întâmplă extrem de rar. Există şanse mult mai mari ca o persoană să fie afectată în mod serios de o boală, decât de vaccinul împotriva acesteia”.
Două câte două
Persoanele care s-au vaccinat anti-Covid pot dona sânge/trombocite, după un anumit interval de timp de la data administrarii dozei de vaccin. Astfel, cei ce s-au vaccinat cu Pfizer sau Moderna pot dona sânge după minim șapte zile, iar cei care s-au vaccinat cu Astra-Zeneca sau Johnson & Johnson, pot dona sânge/trombocite, după minim 30 zile, informează aceeași sursă.
Luni, 14 iunie, a.c., a fost Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, ocazie cu care, la Centrul de Transfuzii Oradea, a fost program prelungit, anunțat a fi surprize din partea casei și a BlooDoChallenge, în cadrul campaniei “Donează sânge! Fii erou!”
Trimite articolul
XTratament medical nu vaccin.
Donezi, dacă te ajută Dumnezeu să duci proteina Spike,
Multa manipulare legat de vaccin ca si cand s-au declarat la vremea reectiva numarul infectatilor ,acum este maratonul unui vaccin pentru cobai fiind o substanta in testare pana in 2023 si mai vine politicul si indeamna la vaccinare fara sa-si asume nimic doar discriminarea celor nevaccinati fara nici un studiu concret despre aceste vaccinuri doar sa es vaccinwze cat de multi cand senstie ca si cei vaccinati se infecteaza si transmit virusul si nimeni nu poate garanta efectul in cazul unei infectii ,interesant nu prea se vb. de cei vinecati care au creat anticorpi de propriul sistem imunitar ,ce mai au nevoie de vaccin ce anume mai face acesta daca imunitatea raspunde si fara vaccin la virus????