Ambuteiajul din fața școlilor, înainte de intrarea la cursuri este un fenomen caracteristic și Oradiei. Sunt de notorietate mașinile oprite pe câte două rânduri, cât mai aproape de poarta școlii, care blochează Parcul Traian, strada Mihai Eminescu sau Roman Ciorogariu.
[eadvert]
În afară de a posta un polițist în fața școlii, Primăria Oradea nu a propus, până acum, soluții prea inovative la aceste probleme. În București, două primării de sectoare au încercat soluția „Kiss and Ride”, care a fost testat luni pentru prima dată de la introducerea sa în București. Două sectoare au anunțat că au implementat sistemul de a nu parca mașina ci de a circula în continuu pe un culoar pentru debarcarea copiilor în siguranță. Locurile unde s-a reconfigurat intrarea la școală sunt în Sectorul 6, la Școala Sf. Andrei și în Sectorul 2, la Școala 58 în Pantelimon, scrie b365.ro
Primarii celor două sectoare au asistat la darea în folosință a amenajărilor.
„Un culoar pe unde părinții intră cu mașina, opresc în fața școlii, unde paznicul deschide portiera din spate și preia copilul. Cel mic își ia la revedere de la părinte, apoi este dus (de către paznic) în siguranță în curtea școlii. Părintele pleacă apoi către muncă. Timp total pentru a lăsa copilul la școală: 20 de secunde. Fără parcat pe trotuar, fără pus în pericol copilul, fără strecurat printre mașini parcate alandala”, transmite primarul Radu Mihaiu, pe pagina sa de socializare.
Trimite articolul
X20 secunde per elev, inmultit cu 300-500 elevi adusi cu masina, si mai ales ca totul e in 15-20 minute, cum iese asta la calcul? Eu nu cred ca e posibil, mai ales ca vad ca nu ajunge cateaodata 1-2 minute sa coboare plodul
in Oradea nu dimineata e problema grava, dar la 12 cand toti parcheaza in fata scolilor pe carosabil deoarece e foarte greu sa mergi vreo 50 de m pe jos……