A dirijat importante orchestre din Europa, sau ca invitat în orientul îndepărtat ori în America de Nord. Ca invitat permanent al Festivalului Mozart Woodstock (Illinois) a dirijat şi a realizat şi spectacole interactive cu rol educativ.
Concertul simfonic care va începe de la ora 19, în sala de concerte „Enescu-Bartók”, va debuta cu uvertura operei „Ruslan şi Ludmila” de Mihail Ivanovici Glinka (1804—1857), finalizată în 1842. Va continua cu „Concertul pentru vioară și orchestră în Re major, op. 35” de Piotr Ilici Ceaikovski (1840–1893). Bucurându-se de o deosebită popularitate, concertul (1878) este una din cele mai cunoscute lucrări din întreaga literatură muzicală şi reprezintă o piatră de încercare pentru toți soliștii violoniști. Partea solistică a concertului va fi susținută de tânărul violonist, Remus Rîmbu.
El are deja un palmares impresionant, cu o serie de premii importante obținute la concursuri de interpretare de prestigiu, mai multe apariţii cu orchestre din ţară, cât şi concerte în străinătate – Grecia, SUA. Remus Rîmbu a absolvit Conservatorul de Muzică din Viena în 2017, la clasa prof. Nicolas Köeckert. În prezent este masterand în anul I la Universitatea din Amsterdam, la clasa prof. Liviu Prunaru.
A doua parte a concertului constituie o primă audiţie pentru Oradea. Este vorba despre „Simfonia I în sol minor” de Vasili Sergheievici Kalinnikov (1866–1901). Acesta a fost compozitor, dirijor şi pianist. Lucrarea a fost compusă în anul 1894 și dedicată lui Simon Krouglikow.
Citiți principiile noastre de moderare aici!