BIHON

BIHON

  • Home
  • Ştiri
    • Ştirile judeţului Bihor
    • Comentariul zilei
    • Stiri inter(naţionale)
    • Celebritati/Lifestyle
  • Video
  • Meteo
  • Sport
    • FC Bihor
    • CSM Oradea
    • Sport Local
    • Stiri Sportive
  • Mica publicitate
    • Imobiliare
    • Angajari
    • Prestări servicii
    • Auto-Moto
    • Pierderi, Citaţii
    • Diverse – Vânzări/Cumpărări
  • Angajări
  • Compania de Apă
  • Întreruperi energie
  • Anunturi de interes public
    • Anunțuri Mediu, Ape
    • Licitatii
    • Convocator
Select Page
  • Home
  • Ştiri
    • Ştirile judeţului Bihor
    • Comentariul zilei
    • Stiri inter(naţionale)
    • Celebritati/Lifestyle
  • Video
  • Meteo
  • Sport
    • FC Bihor
    • CSM Oradea
    • Sport Local
    • Stiri Sportive
  • Mica publicitate
    • Imobiliare
    • Angajari
    • Prestări servicii
    • Auto-Moto
    • Pierderi, Citaţii
    • Diverse – Vânzări/Cumpărări
  • Angajări
  • Compania de Apă
  • Întreruperi energie
  • Anunturi de interes public
    • Anunțuri Mediu, Ape
    • Licitatii
    • Convocator
APLICAȚII
MOBILE
AndroidDescarcă aplicația BIHON iOSDescarcă aplicația BIHON
BIHON
BIHON Ştirile judeţului Bihor
Joi, 6 aprilie, sărmăluțe din carne de bivoliță și mangaliță, aripioare de porc Abator Beiuș Transilvan, pălincă Zekulhyda și desert Le Dessert, la Restaurant Origini Oradea! Rezervați-vă locul!

Joi, 6 aprilie, sărmăluțe din carne de bivoliță și mangaliță, aripioare de porc Abator Beiuș Transilvan, pălincă Zekulhyda și desert Le Dessert, la Restaurant Origini Oradea! Rezervați-vă locul!

la 5 April 2023 13:36
5 April 2023 13:36
Dacă ne-ați tot întrebat, pe joi 6 aprilie, vă facem sărmăluțe la cuptor, din amestec de carne de bivoliță și mangalița.
Dacă ne-ați tot întrebat, pe joi 6 aprilie, vă facem sărmăluțe la cuptor, din amestec de carne de bivoliță și mangalița.

Trimite articolul

X

 

[eadvert]

Pe lângă, aducem niște aripioare de porc de la Abator Beius Transilvan, pe care o facem cu niște varză călită.

Ca masă să fie masă, vine Boti Nagy de la Zekulhyda cu cele mai bune pălinci, 4 la număr.

Și terminăm cu un desert din brânză dulce de casă, făcut de Le Dessert.

Pentru rezervări, dați mesaj sau sunați la 0771270526.

Venind la noi, nu doar că mâncați sănătos și bun, dar susțineți atât micii producători, cât și economia locală.

Vă mulțumim!

p.s. De ieri ne găsiți pentru livrări la domiciliu și pe Glovo și Tazz!

Un restaurant cu meniu din produse locale, în Centrul Oradiei

Bihorenii și turiștii care doresc să consume la masă un meniu pe bază de produse locale, au la dispoziție, în centrul Oradiei, un restaurant unic în felul lui. Restaurantul Origini, deschis de curând în Piața Unirii – colt cu Indepenedenței (lângă Raiffeisen Bank), le oferă celor interesați produse obținute din bivol, mangaliță și porc de casă.

Patronul restaurantului, Ramon Morar, s-a întors pe meleagurile natale după 11 ani în Italia și 9 ani în UK. Ceea ce la făcut să revină a fost dorul de casă și de mâncarea tradițională din Bihor.

Ramon a lucrat asistent pe ambulanță în UK, iar soția sa, Dana a fost manager la Amazon.

În vizitele lor prin mai multe locuri din Europa și-au dat seama că fiecare țară, fiecare zonă, își promovează mâncarea tradițională și ar putea face și ei acest lucru.

Astfel că, prima data au deschis, în 2021, o cofetărie combinată cu cafenea și loc de joacă pentru copii – Le Dessert – în Ștei, unde produceau prăjituri de casă, doar cu ingrediente naturale. La început, afacerea a mers foarte bine, dar Șteiul fiind un orășel mic, sansele de crestere a afacerii au stagnat.

Restaurantul Origini

Atunci i-a venit ideea să deschidă un restaurant la Oradea cu meniu pe bază de produse locale. Înainte discutase cu mai mulți producători locali să vadă ce ar putea pune pe masa și din ce să-și facă meniurile. A descoperit mulți producători locali cu produse de calitate. Așa că, astfel s-a născut Restaurantul Origini.

Cel mai bun lucru pe care l-a învățat în cei 9 ani petrecuți în Italia a fost să aprecieze mâncarea.

„Ei iubesc mâncarea. În Sicilia, efectiv, orice se învârte în jurul mâncării, în jurul familiei, a mesei. Și probabil de acolo am prins gustul ăsta de bucătărit”, precizează Ramon.

FOTO: „Origini”, un restaurant cu meniu din produse locale, în Centrul Oradiei! Meniu special de 8 martie!, 07.03.2023

Meniu tradițional

În restaurantul Origini, deschis în Piața Unirii 2-4 se găsește ruladă de carne de purcel de casă cu plante aromatice la cuptor, cu garnitură de cartofi fripți în untură de mangaliță și topinambur murat; coaste de tăuraș de bivoliță la cuptor, făcute în bere cu ierburi aromatice; friptură de tăuraș de bivoliță și

carne de mangaliță la garniță cu mămăliguță fiartă în lapte, cu smântână și brânză de burduf; zeamă de pitonci cu smântână; zeamă de crumpe cu carne de mangaliță, afumătură și tarhon.

Pâinea pe care o servește în restaurant este produsă de Brutăria Aparte Oradea. Carnea de mangaliță și bivoliță este de la Muma Codrului din Colești. Carnea de pui provine de la Gospodăria lui Timpuleț din Alparea.

Carnea de porc de casă și jumările le aduce de la Transilvan Biocarm Beiuș.

Dulcețurile, zacusca și siropurile sunt de la Straița Bunicii din Săliște de Vașcău, murăturile, legumele și fructele, de la Eniko Lara Szatmar din Grădinari, iar lactatele și brânzeturile de la Torockoi Remeți Alba.

Ca desert, Restaurantul Origini are în meniu plăcinte în foi cu brânză sărată, cu vărzar, cu mere și cu dovleac făcute de Patisero Ștei. De asemenea, nu lipsesc prăjiturile de casă făcute la cofetăria sa.

Băuturile sunt, de asemenea, de la producători locali: vinurile de la Cramele Corbuț și Familia Darabonț, berea artizanală de la Bers Nova, pălinca de la Zekulhyda din Săcuieni.

La categoria băuturi non alcoolice, Restaurantul Origini are în meniu suc de mere produs natural, suc de cătină, limonade din portocale, lămâi, mentă, diferite siropuri produse tot natural, din păpădie, zmeură, mure, brad, pin.

Restuarantul Origini este aranjat cu mult bun gust, cu fețe de mese țesute în război, ca pe vremea bunicilor, fiind decorat cu obiecte artizanale tradiționale din Bihor. Farfuriile și cănile din lut sunt făcute de Raul Bocșe, ultimul olar care creează ceramica de Leheceni.

La decorarea restaurantului, Ramon (care a terminat Arte Plastice la Bedfordshire University în UK) a fost ajutat de fiica sa, Alessia, care este studentă la Facultatea de Arte din Oradea și de doi artiști plastici prieteni – Cosmin Durgheu și Tudor Frâncu.

Mai multe detalii: https://www.instagram.com/origini_gastro_pub/ sau https://www.facebook.com/profile.php?id=100089982152475

„Origini”, un restaurant cu meniu din produse locale, în Centrul Oradiei! Meniu special de 8 martie!

Veniți de întâlniți berarul, vineri, 24 martie și sâmbătă, 25 martie! Burgeri de bivoliță, bere de la Bers Nova, caricaturi cu Iancu Avram și chitară cu Raul Silaghi, la Restaurant Origini din Oradea! Rezervați-vă locul!

Advertorial CH 18474

Trimite articolul

X
Taguri:
eveniment ,
Origini ,
restaurant ,
sarmale
0 Comentarii

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

    powered by Surfing Waves

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Polițiștii bihoreni anchetează o înșelăciune cu bani ce trebuiau încasați de Oradea
    În cadrul operațiunii Jupiter, joi, 5 iunie, polițiștii bihoreni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, au pus în executare 2 mandate de percheziție domiciliară, precum și o ordonanță de predare / ridicare de documente de cesionare și financia-contabile.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Formaţiile R-GO şi Republic vin la Zilele Sfântului Ladislau, „Festivalul tuturor”, în Cetatea Oradea
    Şi la această ediţie, oraşul Debrecen este partener al festivalului Zilele Sfântului Ladislau.

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă Oradea

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă Oradea

    BIHON CAO

    Anunț Compania de Apă Oradea

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    Primăria Oradea este partener activ în sprijinirea educației europene și a incluziunii sociale
    Primăria Oradea a fost gazda uneia dintre cele mai relevante activități desfășurate în cadrul stagiului internațional de pregătire „Traineeship on Societal Resilience in the Border Area”, organizat în perioada 2–3 iunie în parteneriat cu Universitatea din Oradea, sub coordonarea prof. univ. dr. Mircea Brie, se arată într-un comunicat al municipalității.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    FOTO-VIDEO
    Orădeancă vizată într-un dosar de evaziune de 1 milion de lei și produse contrafăcute
    În cadrul operațiunii Jupiter, miercuri, 4 iunie, polițiștii bihoreni, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, au pus în executare 6 mandate de percheziție domiciliară, în Oradea și Brusturi.

    BIHON Ştirile judeţului Bihor

    4 ani de închisoare pentru un orădean la care au fost găsite cocaină, drog „cristal” ori ecstasy
    Un bărbat de 31 de ani, din Oradea, a fost condamnat de Tribunalul Bihor la 4 ani de închisoare cu executare sub acuzația că a vândut diferite cantități de droguri „cristal”.
    • Bihon.ro
      • Folosinta Cookie-urilor
      • Termeni si conditii de utilizare
      • Politica de confidentialitate
      • Redactia
      • Regulament postare și moderare comentarii

    Bihor Online

    ISSN 3008-234X

    ISSN-L 3008-234X

    Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.