Şcoala Informală de IT se află la a doua ediție în Oradea și își propune să vină în întâmpinarea provocărilor actuale de pe piaţa muncii, având în vedere discrepanţa dintre cererea de specialişti în domeniul IT şi resursele umane existente specializate în acest sens.
Cursurile de Web și Java Development, care vor avea loc la Trade Center, se vor întinde pe o durată de 20 de săptămâni.
Înscrieri
Pentru dosarul de înscriere, candidații au nevoie de o copie a cărții de identitate, o copie a diplomei obținută la ultima instituție de învățământ absolvită și un CV.
Candidații trebuie să aibă un istoric academic din care să rezulte un potențial intelectual bun, să aibă cunoștințe temeinice de limba engleză și vor fi nevoiți să treacă printr-o sesiune de interviu, unde vor fi urmărite motivația, atitudinile, cunoștințele și etica celor înscriși. Formularul de înscriere este disponibil pe site-ul școlii.
Garantează interacțiunea cu firme din domeniu
Școala Internațională de IT nu garantează un loc de muncă după încheierea cursului, dar garantează o instruire excelentă și interacțiune cu firmele de succes din domeniu, care au interesul de a angaja candidați care dovedesc seriozitate și dorința de a învăța.
„Oradea are mare nevoie de o astfel de şcoală informală, în care predarea să fie axată cu precădere pe transmiterea unor deprinderi practice, ce ţin de cele mai recente tehnologii din IT, dar şi pe iniţierea în acest domeniu a acelor persoane care nu dispun de un background în IT, dar care caută să-şi reorienteze cariera spre un domeniu de vârf din economia României”, este convins Marcel Anghel, facilitator şi acţionar Qubiz.
Şcoala Informală de IT invită să i se alăture atât persoanele în căutarea unui loc de muncă motivant şi tot mai relevant în societatea actuală, cât şi companiile de IT şi Software interesate să recruteze personal instruit de specialişti cu renume în domeniu.
Pentru a participa la cursuri, candidații trebuie să scoată din buzunar echivalentul în lei a 600 de euro, bani care pot fi plătiți în patru tranșe.
Cum a început
Şcoala s-a constituit în 2013 la Cluj-Napoca, fiind un produs al minţilor inovatoare din spatele Asociaţiei pentru Educaţie Informală, care reuneau mediul academic, sfera antreprenorială şi, desigur, domeniul IT şi Software din dorinţa dublă, de a soluţiona cu succes problemele cu care se confruntă piaţa forţei de muncă şi de a impulsiona dezvoltarea pe termen lung a societăţii româneşti.
Citiți principiile noastre de moderare aici!