In special la nivelul populaţiei şcolare, cu vârsta cuprinsă între 12 – 19 ani, prin informarea şi sensibilizarea tinerilor cu privire la efectele utilizării drogurilor, oferirea unor alternative sănătose de petrecere a timpului liber şi prevenirea şi combaterea faptelor antisociale ce se produc în mediul şcolar preuniversitar.
Obiectivul general al campaniei este conştientizarea populaţiei şcolare cu vârsta cuprinsă între 12-19 ani asupra riscurilor consumului de droguri, în general şi de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, în special şi asupra eficienţei strategiilor complementare de petrecere a timpului liber, prin implementarea pe parcursul a 18 luni, a unei campanii locale media şi promovarea serviciilor oferite de sistemul naţional integrat de prevenire şi asistenţă a consumatorilor de droguri şi prevenirea şi combaterea faptelor antisociale ce se produc în mediul şcolar preuniversitar.
Campania se va desfăşura pe parcursul a 22 luni, din februarie 2015 până în decembrie 2016 şi va avea ca beneficiari direcţi, elevi cu vârsta cuprinsă între 12 – 19 ani. În cadrul campaniei, sesiunile de informare vor fi urmate de mese rotunde cu cadre didactice din instituţiile de învăţământ participante.
Principalele mesaje ale campaniei sunt: “Consumul de droguri duce şi la violenţă!”, “Fii responsabil!” şi „Controlează-ţi viaţa!”. Temele abordate sunt prevenirea consumului de droguri şi mai ales a SNPP (substanţe “etnobotanice”) prin prezentarea efectelor bio-psiho-sociale, a miturilor despre ele şi a modalităţilor prin care aceste mituri se propagă în rândul tinerilor, aspecte legate de răspunderea penală şi contravenţională a tinerilor şi situaţii concrete privind cele două forme de răspundere.
În perioada februarie-mai, cele 84 de activitặţi ale campaniei s-au desfặşurat în cadrul a 38 unitặţi de învặţặmânt cu participarea unui numặr de 2966 elevi.
Instituţiile de învăţământ care au desfăşurat activităţi în cadrul campaniei până în acest moment sunt: Sânmartin, Cordău, Haieu, Borş, Sântion, Toboliu, Cheresig, Sântandrei, Tărian, Cetariu, Şuşturogiu, Hidişelul de Sus, Drăgeşti, Lăzăreni, Ceica, Finiş, Căpâlna, Lazuri de Beiuş, Uileacu de Beiuş, Beiuş, Drăgăneşti, Budureasa, Dobreşti, Pomezeu, Roşia, Căbeşti, Curăţele, Remetea, Nojorid, Cefa, Inand, Livada de Bihor, Tinca, Oşorhei, Săcădat.
Citiți principiile noastre de moderare aici!