Inspectoratul de Jandarmi Județean Bihor recrutează candidați pentru învățământul superior și pentru învățământul postliceal. Astfel, la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București, 10 locuri sunt alocate Jandarmeriei Române, la Facultatea de Științe Juridice și Administrative, pentru învățământul cu frecvență – domeniul „Drept”.
50 de locuri sunt alocate la Facultatea de Jandarmi, pentru învățământul cu frecvență – domeniul de licență „Științe militare, informații și ordine publică”, programul de studii universitare de licență, specializarea „Ordine și siguranță publică”. Dintre acestea, două locuri sunt pentru romi, două pentru maghiari și două locuri sunt pentru alte minorități. Durata studiilor în învățământul superior este de 3 ani.
„Cererile-tip de înscriere la sesiunea de admitere 2018 se depun la unitățile de recrutare până la data de 25 mai, pentru concursurile de admitere organizate în sesiunea iulie – august 2018, la Academia de Poliție «Alexandru Ioan Cuza» și la instituțiile de învățământ care pregătesc personal pentru MAI (din structura MapN și SRI). Documentele solicitate în dosarele de recrutare trebuie prezentate de candidați până în 15 iunie, pentru candidații la Academia de Poliție «Alexandru Ioan Cuza» din București și la școlile militare ale Ministerului Apărării Naționale”, a arătat maiorul Ioan Bogdan, împuternicit inspector-șef al Jandarmeriei Bihor.
700 de locuri
La învățământul postliceal, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgășani are alocate 350 de locuri Jandarmeriei Române (din care patru locuri sunt pentru romi și două locuri pentru alte minorități), iar Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” din Fălticeni alocă tot 350 de locuri Jandarmeriei Române (din care 4 locuri pentru romi și 2 pentru alte minorități). Perioada de depundere a cererilor de înscriere la sesiunea de admitere în învățământul postliceal este 15 iunie.
Concursul de admitere se va desfășura în perioada 24 august – 4 septembrie 2018, conform graficului de admitere, care cuprinde: perioada de înscriere la concurs, perioada stabilită pentru desfășurarea probelor eliminatorii – contravizita medicală și verificarea aptitudinilor fizice, precum și data susținereii probei de verificare a cunoștințelor și afișarea rezultatelor admiterii.
„Școlarizarea pentru subofițeri durează 1 an, perioadă în care elevii vor beneficia de cazare și masă, în cadrul instituțiilor de învățământ postliceale ale Jandarmeriei Române. La finalul perioadei de studiu, în urma promovării examenelor de absolvire, viitorii subofițeri vor fi repartizați să își desfășoare activitatea în unitățile Jandarmeriei Române. Un aspect important în ceea ce privește condițiile de participare la concursul de admitere din 2018 este faptul că a fost eliminată limita de înălțime, iar pentru verificarea aptitudinilor fizice se va parcurge un traseu aplicativ care include 11 elemente de dificultate, într-un timp de maximum 2 minute și 25 de secunde”, a mai precizat Ioan Bogdan.
Beneficii
Recrutarea candidaților din Bihor se realizează de către Inspectoratul de Jandarmi Bihor, biroul de resurse umane. Pe durata școlarizării, elevii vor beneficia de școlarizare gratuită în instituția militară de învățământ în care a fost declarat admis, masă, cazare și echipament, asistență psihologică, medicală și medicamente gratuite, transport gratuit la și de la domiciliu pe durata vacanțelor, soldă lunară, învoiri și permisii.
„Candidații declarați «admiși» încheie angajamente prin care se obligă ca după absolvirea școlii să îndeplinească serviciul timp de minimum 10 ani în unitățile în care vor fi încadrați sau mutați ulterior, în raport cu nevoile MAI. De asemenea, se obligă să restituie cheltuielile de întreținere efectuate de MAI pe timpul școlarizării, în cazul în care sunt îndepărtați din instituția de învățământ pentru lipsă de interes la învățătură sau pentru abateri disciplinare, ori încetează școlarizarea la cerere, precum și în eventualitatea că nu-și respectă obligația de a îndeplini serviciul în condițiile de mai sus”, a mai precizat Bogdan.
Condiții
– să aibă cetățenia română și domiciului în România
– să cunoască limba română, scris și vorbit
– să aibă capacitate deplină de exercițiu
– să fie apți din punct de vedere medical, fizic și psihologic
– să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniți sau să-i împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere
– să fie absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat
– să aibă un comportament corespunzător principiilor și cerințelor de conduită admise și practicate în societate
– să nu aibă antecedente penale, cu excepția situației când a intervenit reabilitarea
– să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârșirea de infracțiuni
– să nu fi fost destituiți dintr-o funcție publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani
– să nu fi desfășurat activități de poliție politică, astfel cum sunt definite prin lege
– să aibă vârsta de până la 27 de ani împliniți în anul participării la concurs, pentru candidații pe locurile destinate formării inițiale a personalului militar
– să nu aibă semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară
– să fi obținut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puțin 9.00, cu excepția candidaților care au absolvit instituții de învățământ liceal în state membre ale Uniunii Europene, în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului
– să nu fi fost exmatriculați pentru abateri disciplinare dintr-o instituție de învățământ.
Citiți principiile noastre de moderare aici!