Schiorii sunt sfătuiţi să îşi verifice şi sistemul de închidere a clăparilor, iar “eventualele reparaţii ce se impun să fie efectuate în atelierele specializate, de către persoane competente”.
Odată ajunşi pe pârtie, schiorii sunt rugaţi să evite deplasarea transversală pe pârtie, în mod special în zonele cu înclinaţie mare” şi să nu intre pe pârtiile de schi fără echipament complet de schi (inclusiv dispozitive de oprire a schiurilor în cazul în care acestea se desprind din legături).
Interzis!
Salvamontiştii atrag atenţia că este interzis pe pârtia de schi accesul cu sania, ski-bobul sau alte dispozitive asemănătoare. În mod identic, nici schiorii şi cei cu snowboard-uri nu au voie pe pârtiile de săniuş şi în cazul nerespectării acestor reguli, riscă să fie sancţionaţi.
Pe pârtii se recomandă purtarea căştilor de protecţie mai ales de către copiii care schiază, iar părinţii sunt rugaţi să îşi supravegheze micuţii non-stop, îndeaproape.
Sunt de asemenea interzise “mijloacele de alunecare improvizate”: folii de plastic, saltele tip “izolier”, capace WC, dar şi accesul persoanelor în stare de ebrietate. Şi accesul cu ATV-urile şi/sau snowmobilele în zona pârtiilor de schi şi săniuş sunt interzise, excepţie făcând doar echipajelede intervenţie Salvamont.
Şi folosirea instalaţiilor de teleschi în afara staţiilor special amenajate pentru acest scop (foarte periculoasă) este interzisă şi se sancţionează.
Marţi, în munţii din Bihor, stratul de zapada nu era gros şi consistent pentru practicarea sporturilor de iarnă, prognoza meteo pe termen mediu prevăzând însă câteva ninsori pentru sâmbâtă noaptea şi săptămâna viitoare, a mai informat Serviciul Judeţean Salvamont Salvaspeo Bihor.
O.Ş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!