În perioada 7 – 9 iunie 2019, toate drumurile iubitorilor de vin bun duc în Cetatea Oradea. Acolo se va desfăşura cea de-a II-a ediţie a Salonului Vinurilor Millésime. Astfel, Cetatea Oradea devine pentru trei zile destinaţia bunului-gust. Nu mai puţin de 24 de crame vor prezenta peste 200 de vinuri pentru degustare.
Această nouă ediţie a Salonului Vinurilor Millésime va aduce în faţa vizitatorilor, pe lângă producători de vinuri din România, şi câţiva importatori de vinuri, dar şi multe alte surprize.
Evenimentul este organizat de „Asociaţia pentru cultura şi civilizaţia vinului Millésime”, înfiinţată în Oradea în anul 2010 de către prof. Dorin Popa, care deţine calitatea de preşedinte al Asociaţiei.
„Avem în România mulţi producători de vinuri, şi toţi fac calitate. Dar există o problemă: nu avem consumatori informaţi şi educaţi, care să se poată bucura cu adevărat de un vin bun! Salonul Vinurilor Millésime este cu încă un pas înspre viitorii pasionaţi de cultură, civilizaţie şi vin”, spune Dorin Popa.
Program şi invitaţi
Organizatorii se aşteaptă la peste 1.000 de vizitatori. Pentru aceştia au pregătit un program variat şi invitaţi renumiţi din domeniu.
Programulul va debuta vineri, 7 iunie, la ora 14:00, cu un „Atelier tehnic Fetească Regală”. Deschiderea Salonului va avea loc la ora 16:00. Începând cu ora 17:30 se va desfăşura un eveniment Masterclass Cătălin Păduraru. Acesta este și autorul mai multor volume de specialitate și preşedinte al „International Wine Contest Bucharest” și VINARIUM.
Ziua a doua a Salonului, sâmbătă, 8 iunie, va debuta la ora 12:30 cu „Feteasca Regală, de la potențial la valoare” – panel de discuții și degustare comparativă. De la ora 15:00 se va desfăşura un „Masterclass rosé cu Imre Szakacs-Orha”, iar de la ora 17:30 – „Bordeaux Ready to Drink cu Dan Micuda”.
Imre este primul trainer WSET din România, a fondat Wine-in-Business şi studiază să devină Master of Wine. La Oradea va ţine o prezentare despre vinurile Rose din întreaga lume.
Dan Micuda, împreună cu cei de la Wine Point, îi invită pe orădeni să înveţe mai multe despre vinurile bordoleze.
Cea de-a treia zi a Salonului va începe la ora 11:00, cu „Sunday Brunch cu Adi Hădean”. În cadrul acestei sesiuni, participanţii vor avea ocazia să deguste mai multe tipuri de spumante, din mai multe ţări, fiecare dintre acestea fiind asociate cu o mică gustare pregătită de chef Adi Hădean.
De la 13:30, Liviu Grigorică, unul dintre cei mai cunoscuţi vinificatori din România, autor al celor mai căutate cupaje de la Crama Oprişor, dar consultant de specialitate la mai mulţi producători din ţară, va ţine o prezentare despre asamblaje.
Ultimul invitat de renume al Salonului este Iulia Scavo, „Master of Port 2017”, prima femeie laureată a acestui concurs internaţional dedicat culturii şi expertizei în vinul de Porto. Iulia Scavo vine la Salonul Vinurilor Millésime pentru a ţine un masterclass despre vinurile de Porto.
Citiți principiile noastre de moderare aici!