Statisticile arată că 20% dintre femeile din România suferă de incontinenţă urinară, un procent îngrijorător care este în creştere. În cele mai multe cazuri se datorează stresului şi are un impact semnificativ asupra calităţii vieţii unei femei.
Terapia laser Incontilase vine în ajutorul femeilor care suferă de incontinenţă urinară. Medicii orădeni care aplică terapia laser Incontilase au arătat că metoda este bazată pe stimularea fototermală non-ablativă, având ca rezultat stimularea sintezei de colagen în ţesutul vaginal al peretelui anterior, refăcându-i elasticitatea necesară în susţinerea vezicii urinare.
„Imaginaţi-vă ce înseamnă pentru o femeie să scape urina involuntar! Este un eveniment extrem de jenant, cu repercusiuni în viaţa socială, în viaţa intimă. S-au imaginat în cursul timpului foarte multe tehnici chirurgicale de corecţie a acestor probleme. Le-aş despărţi în două mari capitole: cele făcute de ginecologi, plastii periniale şi vaginale şi care folosesc materialul clientului, şi cele făcute de urologi, care folosesc materiale textile sintetice, aşa-numitele bandelete, care susţin vezica, pereţii vaginali. Ambele metode au mari dezavantaje: spitalizare, anestezie generală, repaus îndelungat, incizie, sângerare, durere postoperatorie, sondă vezicală, risc de rejecţie al bandeletei, infectarea meselor, cicatrici şi recidiva operatorie este crescută. Terapia laser Incontilase este soluţia ideală în tratamentul incontinenţei urinare. Intervenţia este superioară celor clasice pentru că este non invazivă, fără incizie, fără anestezie, fără durere, sigură şi fără complicaţii. Tratamentul este de ultimă generaţie, nu necesită spitalizare. Altfel spus, femeia nu va lipsi din cadrul familial, nici nu va avea nevoie de concediu medical. Pe de altă parte, aparatul cu care se realizează terapia este nou, extrem de performant şi a fost achiziţionat de la liderul mondial în domeniul laserelor ginecologice: Fotona”, a explicat dr. Petru Chitulea, medicul care aplică această metodă.
Care este procedura?
Potrivit acestuia, laserul Fotona Er:YAG cu care se realizează intervenţia, primul în Oradea, după Timişoara şi Bucureşti, are ca principală caracteristică efectul fototermal patentat („Smooth – Mode”), stimulând formarea colagenului şi sinteza de noi fibre de colagen în mucoasa ţesutului vaginal, spre deosebire de laserele cu CO2 care au efect ablativ (arderea şi distrugerea colagenului din ţesutul vaginal).
„În primă fază, încălzirea stratului colagen ţintită produce o ratatinare a fibrelor colagene, deci, un vagin căzut, imediat după aia, se îndreaptă, devine mai elastic, se strânge. Efectele pe termen lung, duc la aşa numita neocolageneză. Fibrele colagene se multiplică, îşi cresc dimensiunea, se îngroaşă. Practic, facem ca o proteză autologă (din materialul clientului), care îngroaşă, întăreşte vaginul şi oferă suport vezicii”, a mai spus dr. Chitulea.
Mai multe cazuri din Oradea au fost deja soluţionate cu noua terapie. Una dintre femeile care s-a supus acestui tratament a acceptat să vorbească despre efectul terapiei.
„Nu a durut. A durat cam 30 de minute, după care am plecat acasă. Nu a fost nevoie de recuperare. O recomand celor care au probleme”, a spus pacienta.
Pentru a afla mai multe informaţii puteţi suna la Clinica de îmbunătăţire a calităţii vieţii, telefon 0359-433.423.
Citiți principiile noastre de moderare aici!