Conform spuselor lui Salvatore localul era gol la momentul în care au sosit, dar la aproximativ 20 de minute după au sosit doi indivizi care s-au aşezat la masa din spatele său. “Când au intrat s-au salutat cu chelnerul, cu care apărea că se cunoaşte de mult. Mi-a dat o senzaţie ciudată şi mi-am mutat haina în care erau banii pe un alt braţ al cuierului, astfel încât să nu mai fie aproape de hainele celor doi”, susţine italianul.
Complicitate au ba?
La acel moment Orazio Salvatore confirma că portofelul şi documentele sale erau în haină, dar după aceea personalul localului a început să forfotească în sală deşi localul era gol. “Am văzut cum unul dintre cei doi indivizi s-a ridicat ca să îşi verifice haina, dar probabil că atunci a fost momentul când a sustras banii“, susţine Antonio Maravigna. Cei 6.000 de euro erau în buzunarul interior al hainei lui Salvatore într-un săculeţ pentru ochelari, iar lipsa acestora şi a portofelului a fost observată în momentul în care au vrut să achite nota de plată la 15 minute de la momentul în care Maravigna a observat mişcarea de la cuier.
“Am solicitat personalului să cheme poliţia dar aceştia au început să râdă şi au refuzat iniţial să cheme forţele de ordine. La sosirea poliţiştilor aceştia au afirmat că nu pot lua amprente de pe mobilier datorită faptului că există multe amprente şi că este imposibilă identificarea în acest caz”, acuză Salvatore.
Prejudiciul italianului a fost de 6.000 de euro, destinaţi asocierii într-o afacere, şi acetele de identitate, cardul de credit şi permisul de conducere.
“Cetăţeanul italian a depus plângere în data de 23 ianuarie la poliţia municipiului Oradea. În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor exacte de derulare a faptelor şi depistarea autorilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Se speră în recuperarea prejudiciului”, ne-a declarat inspector Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inpectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor.
Atenţie la obiectele de valoare
Poliţia confirmă că au mai avut parte de furturi din localuri şi societăţi comerciale şi avertizează populaţia că păstrarea banilor şi a obiectelor de valoare trebuie făcută astfel încât să nu fie atrasă atenţia celor tentaţi de un câştig rapid. ” Nu păstraţi sume mari de bani în casele de marcat şi nu oferiţi informaţii referitoare la paza societăţii unor persoane necunoscute! Nu de puţine ori autorii unor astfel de fapte au profitat de neglijenţa manifestată de unii gestionari, patroni sau angajaţi în asigurarea securităţii valorilor deţinute, existând cazuri când nu s-a acţionat sistemul de alarmare la plecarea din firmă sau nu au fost asigurate cu pază bunurile societăţii” avertizează oamenii legii.
V.T.
Citiți principiile noastre de moderare aici!