Evenimentul a avut loc la Sydney, Australia. Tinerii s-au întors cu medaliile de argint şi un premiu de 4.000 de dolari. Sunt studenţi la Cluj, doi dintre ei Bogdan Bondor şi Cristian Roşu au absolvit la Gojdu, iar cel de-al treilea Paul Şucală este din Zalău. Bogdan Bondor se află acum în America, este angajat la Microsoft, inante ca juriul de la Sidney să-i confirme valoarea. Cristian Roşu este o mai veche cunoştinţă a cititorilor J.b şi bihon. ro. Cu sprijinul Clubului Lions, în 2010, Cristian a participat împreună cu Paul laConcursul Internaţional de Ştiinţe şi Inginerie „INTEL ISEF”, desfăşurat la San Jose (California). Pentru aplicabilitatea sistemului activ de prevenire a accidentelor rutiere pe care l-au creat, cei doi au câştigat medalia de aur, 3.000 de dolari şi primit şi un premiu special din partea Pazei de Coastă Americană.
Cristian şi Paul se cunosc de patru ani când s-au întâlnit la Olimpiada Naţională de Fizică. Cristian a realizat prima invenţie când era doar în clasa a VII.Atunci a creat un dispozitiv pe care l-a conectat la telefonul fix de acasă, cu ajutorul căruia hrănea animalele. “Era o cutie cam cât un cuptor cu microunde, în care e hrană şi apă pentru o săptămână. L-am făcut apoi să meargă cu un sms după telefonul stăpânului. Mâncarea şi apa curgeau în nişte vase, iar aparatul scotea un sunet, cu care animalul se învăţa în timp”, marturisea Cristian Roşu.
Acum, cei trei studenţi, împreună cu mentorul lor, conf Dr Simona Motogna (prodecan la Facultatea de Matematică și Informatică UBB Cluj). au creat o platformă online care se adresează companiilor, ONG-urilor şi cetăţenilor care doresc să se implice în proiecte sociale. Cristi şi Paul studiază Automatică şi Calculatoare, iar Bogdan este student la Informatică.
Imagine Cup este o competiție pe care Microsoft a creat-o în 2003 și se adresează studenților pasionați de tehnologie ce vor să își folosească imaginația pentru a dezvolta soluții care să rezolve problemele cele mai dificile cu care se confruntă omenirea. Mai mult de 1,3 milioane de studenți au fost angrenați în competiție, din 183 de țări și premii de peste 1,7 milioane USD. Cei trei tineri s-au prezentat la secţiunea Windows Azure Challenge, cu proiectul Seedbit, o platformă Web ce foloseşte serviciile Windows Azure şi care facilitează finanţarea şi implementarea campaniilor sociale.
Citiți principiile noastre de moderare aici!