Reprezentanții Inspecţiei de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Crişana” al judeţului Bihor au efectuat 49 de controale de prevenire la localităţi, instituţii şi operatori economici, pe parcursul săptămânii trecute (20 – 24 februarie).
În cadrul controalelor au fost depistate 333 de încălcări ale normelor care reglementează activitatea în domeniul situaţiilor de urgenţă, 104 dintre ele fiind remediate pe loc. Pentru deficienţele constatate au fost aplicate 182 de sancțiuni contravenționale, dintre care 146 de avertismente şi 36 de amenzi în valoare de 61.500 de lei. Pe timpul controalelor, cei de la ISU au organizat şi desfăşurat 44 de exerciţii de evacuare și intervenție şi un număr similar de instruiri cu personalul la locul lor de muncă, dar şi cu cei însărcinați cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă. De asemenea, pompierii au continuat și activităţile de informare preventivă în cadrul unităţilor de învăţământ.
Mai mult, în zilele de 16 și 17 februarie, la sediul ISU „Crişana” s-au desfăşurat activităţile de instruire trimestrială a cadrelor tehnice, inspectorilor de protecţie civilă şi şefilor Serviciilor Voluntare și Private pentru Situaţii de Urgenţă din zona de competenţă. Scopul activităţii organizate de personalul Inspecţiei de Prevenire a ISU l-a constituit abordarea unor teme referitoare la managementul situaţiilor de urgenţă la nivelul administraţiilor publice locale, instituţiilor şi operatorilor economici din judeţ, analiza aspectelor negative rezultate în urma acţiunilor preventive desfăşurate la nivelul acestora, precum şi familiarizarea celor prezenţi cu noutăţile legislative apărute în domeniu.
În cadrul instructajului, participanţilor le-au fost prezentate „Planul de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă pentru anul 2017” şi teme referitoare la organizarea activităţii de înştiinţare, avertizare şi alarmare, respectiv la modul de întocmire a rapoartelor de informare şi operative în situaţii de urgenţă. În acelaşi context, au fost discutate problemele întâmpinate de participanţii la instruire în îndeplinirea sarcinilor, măsurile necesare pentru depăşirea acestora şi modalităţile de optimizare a activităţii.
Citiți principiile noastre de moderare aici!