La conferinta au participat generalul Ioan Bas, seful ISU Bihor; Ioan Avramut, ofiterul specialist I al ISU Crisana, Dan Poinar (Compartamentul de Dezvoltare Regionala CJ Bihor) si presedintele CJ Bihor, Cornel Popa.
Valoarea totala a proiectului totalizeaza 10.108.356 lei, din care finantarea nerambursabila este de 7.988.862 lei. Judetul Bihor a primit 1.684.726 lei din care valoarea finantarii nerambursabila este de 1.331.477 lei.
Scopul proiectului este imbunatatirea timpului mediu de raspuns al unitatilor mobile de interventie la locul accidentelor de pana la 16 minute in zonele rurale si 8 minute in zonele urbane. 12 autospeciale noi pentru interventii in situatii de urgenta vor fi achizitionate (6 autospeciale pentru lucrul cu apa si spuma, 6 autospeciale complexe pentru interventie, descarcerare si acordarea asistentei medicale de urgenta) in aceasta etapa (cea de-a II-a).
Autospecialele noi prezentate in curtea ISU Bihor sunt: o autoambulanta de tip C pentru terapie intensiva mobila, o autospeciala pentru interventii la incendii de medie capacitate (destinata atat stingerii incendiilor, cat si interventii de descarcerare si asistenta medicala), o autospeciala de interventii la incendii de capacitate mare (de asemenea avand echipamentele necesare pentru descarcerare si prim-ajutor), o autospeciala pentru descarcerari grele Mercedes Vario (accidente rutiere, feroviare, deblocari de persoane) si o autospeciala CBRM pentru interventii chimice, biologice, radiologice si nucleare.
“Ii felicit pe cei de la ISU pentru modul in care sunt in fiecare moment la dispozitia cetateanului. I-as felicita si pe domnul Poinar si domnul Avramut pentru implicarea in acest proiect, proiect care imbunatateste radical calitatea serviciilor publice de urgenta prin cresterea capacitatii de raspuns adecvat la situatii de urgenta, sporind gradul de siguranta si sanatate al cetatenilor.” a spus Cornel Popa, presedinte al CJ Bihor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!