Pentru protejarea populației din zonele aflate sub incidența codurilor meteorologice menționate, pompierii au trimis 4 mesaje de avertizare prin Sistemul Ro-Alert.
În urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase avertizate, în dispeceratul ISU Bihor au fost primite 96 de apeluri care sesizau efecte ale acestora.
Pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de furtună, au fost mobilizați operativ, peste 40 de pompieri militari bihoreni, cu 13 autospeciale de intervenție, motopompe și alte echipamente și accesorii specifice unor astfel de misiuni.
În interval de aproximativ 4 ore, forțele de intervenție ale ISU Bihor au desfășurat 54 de misiuni în sprijinul comunității.
„Pompierii militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea au intervenit pe 43 de străzi din municipiu, unde au desfășurat 45 de operațiuni, din care 25 de înlăturare a copacilor căzuți pe autoturisme, carosabil, fire de electricitate și linii de tramvai, 18 misiuni de evacuare a apei din subsoluri și curți și 2 operațiuni de degajare a unor elemente de construcție (acoperișuri de tablă parțial desprinse)” a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, Locotenent colonel Camelia Roșca.
Echipajele Secției de Pompieri Beiuș au evacuat apa acumulată în subsolurile a două construcții din localitate și au degajat 3 copaci prăbușiți pe DN 76, pe Dealul Bitii, pompierii Detașamentului Salonta au acționat pentru evacuarea apei dintr-o locuință din Tinca, Detașamentul de Pompieri Marghita a intervenit pentru îndepărtarea unui arbore căzut pe o stradă din localitate, iar pompierii Gărzii Tinca au acționat în localitatea Ginta, unde au îndepărtat un copac doborât de vântul puternic pe carosabil.
Din fericire, nu au existat persoane rănite.
Citiți principiile noastre de moderare aici!