”În anul 2022, a crescut cu 11% numărul persoanelor cercetate și cu 25% cazurile în care soluțiile au fost trimiterea în judecată. Se observă o creștere semnificativă a măsurilor preventive (43%) și s-a menținut numărul de dosare penale soluționate, iar propunerile de trimitere în judecată înregistrează o creștere de 2%” a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, comisar-șef Alina Fărcuța.
Se observă o scădere cu 12% a tâlhăriilor, o creștere a faptelor de furt cu 11% și o scădere cu 5% a faptelor de înșelăciune.
[eadvert]
În ce privește furturile din locuințe, acestea cresc cu 6%, furturile din magazine cresc cu 22%, majoritatea fiind furturi de produse de primă necesitate. Produsele alimentare au fost cele mai ”căutate” de către hoți, urmate de cafea, băuturile alcoolice, țigări sau produse de igienă personală.
Furturile din mașini scad cu 17%, iar furturile de autovehicule scad cu 6%, majoritatea fiind furturi în scop de folosință.
Infracționalitatea din mediul rural, se observă o scădere cu 17% a furturilor din magazine, dar o creștere cu 8% a infracțiunilor de furt din locuințe, respectiv o creștere ușoară a furturilor din buzunare.
Infracțiunile de furt din mașini comise în mediul rural scad cu 14%, iar infracțiunile de furturi de autovehicule comise în mediul rural scad cu 6%.
Citiți principiile noastre de moderare aici!