Lansarea de primăvară a Apple nu este un lucru anual. Anul trecut a fost încărcat cu noutăți, dar iPhone SE 3 lipsea, ceea ce nu a fost neapărat surprinzător. Primul iPhone SE (lansat în 2016) a așteptat patru ani pentru a avea un succesor. Parțial pentru că a fost un astfel de succes: o alternativă ieftină la modelele scumpe de iPhone noi și un factor de formă care părea să placă multor oameni.
[eadvert]
Poate că mulți se așteptau ca iPhone 12 mini și 13 mini să fi furat lumina reflectoarelor, dar statisticile arată că acestea nu au avut succesul la care Apple se aștepta).
Odată cu „noul” iPhone SE, lansat în 2020, părea că Apple a așteptat până în ultimul moment pentru a scoate un nou iPhone ieftin, care să calce pe urmele și spiritul SE: folosește un design mai vechi (de data aceasta iPhone 8), oferă acces la hardware mai vechi de care unii încă se bucură (Touch ID în loc de Face ID) și oferă un chipset de mare putere pentru a îmbunătăți puterea și durata de viață a bateriei.
iPhone SE 2020 este încă unul dintre cele mai populare iPhone-uri, așa că e o surpriză că Apple se gândește să-l reînnoiască deja, în puțin peste o lună, în loc să aștepte încă un an sau doi. Dar se pare că tsunami-ul de zvonuri care prevăd că dispozitivul va ateriza alături de noul iPad Air 5 ar putea fi corect.
Însă, datorită chipset-ului A15 Bionic și reglajului atent al componentelor, cei care tocmai s-au aruncat în trenul iPhone-ului vor fi fost uimiți să vadă cât de puțin aveau nevoie pentru a folosi un încărcător când au început să folosească un nou iPhone 13.
Acum imaginați-vă acea putere și eficiență într-un telefon care utilizează hardware mai vechi și mai puțin consumator de energie. Un ecran care are mai puțini pixeli de gestionat. Difuzoare de calitate inferioară. Și o bază de potențiali utilizatori care nu folosește în mod constant toate funcțiile noului lor telefon, ci pur și simplu își dorește un iPhone care să nu-i dezamăgească: membrul familiei tale non-tech este ținta perfectă pentru un iPhone SE alimentat de o baterie mai bună.
Și nu trebuie să uităm de celălalt lucru pe care Apple l-a realizat cu gama iPhone 13: acea mare longevitate energetică în timpul conectării la rețelele 5G. iPhone 12 a eșuat absolut la această sarcină, cu durata de viață a bateriei care părea redusă, astfel încât Apple să poată conecta un modem 5G pentru a se conecta la o rețea pe care puțini oameni o foloseau.
Au trecut aproape doi ani de atunci și suntem pregătiți pentru un iPhone 5G care ar atrage utilizatorii atenți la buget, gata să facă trecerea la rețele mai rapide.
Lansând acum un iPhone SE 3, Apple nu ar fi „forțat” să folosească un design mai modern. Șasiul iPhone 8 este suficient de modern pentru a rămâne dezirabil; de fapt, marginile curbate îi vor atrage pe cei care nu s-au îndrăgostit de designul industrial mai brutalist al Apple de la iPhone 12.
Apple ar putea dori să lanseze un iPhone SE bazat pe designul actual – nu în ultimul rând din cauza economiilor de costuri ale unui singur proces de fabricație – pentru că există milioane de oameni cărora nu le place designul ecranului complet cu crestătură.
Dacă, după cum s-a zvonit, nu există modificări hardware în noul iPhone SE, nici acesta nu ar fi sfârșitul lumii. Lipsa unei camere duale nu este atât de importantă. A fost impresionant modul în care Apple a reușit să folosească puterea chipset-ului său A13 în cel mai recent iPhone SE pentru a îmbunătăți fotografiile care au ieșit din senzorul său mai vechi… și de atunci s-a îmbunătățit doar.
Advertorial!
Citiți principiile noastre de moderare aici!