Potrivit MEAT, proiectele selectate în urma verificărilor administrative și de eligibilitate vor beneficia de o finanțare totală ce depășește suma de 7,8 milioane de lei. Acestea vizează o gamă largă de investiții, de la extinderea și modernizarea unităților de cazare și a bazelor de tratament, până la dezvoltarea de noi facilități și achiziționarea de echipamente medicale de ultimă generație. Sumele acordate beneficiarilor vor acoperi maximum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile, exclusiv TVA.
În județul Bihor, cinci proiecte au drept obiectiv dezvoltarea stațiunilor Băile Felix și Băile 1 Mai, prin extinderea capacităților de cazare și alimentație publică, modernizarea bazelor de tratament și construirea unor facilități noi, precum piscine exterioare.
Din totalul sumei acordate de către minister, peste jumătate ajunge în județul nostru. Astfel, suma totală aprobată pentru Băile Felix și Băile 1 Mai este de 4.117.067,16 de lei, iar cele cinci firme care au obținut contractele sunt:
- S.C. POD SERV COM S.R.L. din Băile Felix, cu titlu de proiect „Dezvoltarea activității societății POD SERV COM SRL”, valoarea contractului fiind de 826.836,95 de lei dezvoltarea activității societății POD SERV COM SRL,
- S.C. THERMALIS TRAVEL S.R.L., Băile Felix: proiect „Extindere structură de primire turistică cu funcțiuni de cazare turistică și alimentație publică” – 995.140 de lei,
- S.C. ALINBOGDAN S.R.L., Băile 1 Mai: proiect „Reabilitare sistem de ventilație și climatizare și achiziție echipamente necesare îmbunătățirii serviciilor la Hotel Perla” – 995.140 de lei,
- S.C. DELIANCA S.R.L., Băile 1 Mai: proiect „Achiziția de echipamente specifice tratamentelor balneare la DELIANA SRL” – 658.625 de lei,
- S.C. PANLACTO-VICTOCRIS S.R.L., Băile Felix: proiect „Construire două piscine exterioare și o clădire P+E, cu destinația de deservire piscină la parter și spații de cazare la etaj” – 641.325,21 de lei.
De asemenea, în județele Vâlcea (Băile Govora și Călimănești) și Caraș-Severin (Băile Herculane), proiectele aprobate urmăresc reabilitarea și extinderea infrastructurii turistice, în scopul creșterii atractivității destinațiilor balneare tradiționale. În Slănic Moldova, județul Bacău, finanțarea este destinată creării unui centru de recuperare fizică, prin aquagimnastică și utilizarea factorilor naturali terapeutici în cadrul curelor balneare. La Tășnad (județul Satu Mare) și Băile Călacea (județul Timiș), proiectele de investiții se concentrează pe achiziția de echipamente medicale performante, iar în stațiunea Pucioasa (județul Dâmbovița) este vizată extinderea infrastructurii turistice.
Schema de minimis este derulată de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, în colaborare cu Agențiile pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Turism.
Citiți principiile noastre de moderare aici!