Aria eligibilă a programului cuprinde judeţele Arad, Bihor, Satu Mare şi Timiş în România, respectiv, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar şi Szabolcs-Szatmár-Bereg, în Ungaria.
Pe 26 iunie se lansează cel de-al doilea apel restrâns, pentru propuneri de proiecte strategice, lansat în cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria. Proiectele pot fi depuse până pe 20.09.2017
Anunţul a fost făcut de Ministerul Dezvoltării Regionale Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene din România, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Interreg V-A România-Ungaria şi Autoritatea Naţională .
Valoarea fondurilor disponibile pentru acest Apel restrâns de propuneri de proiecte strategice este de 40.945.000,00 EURO (FEDR), completată de cofinanţarea naţională a celor două state membre participante în program, România şi Ungaria.
Prioritatea de investiţii lansată prin apelul restrâns de propuneri de proiecte strategice este Investiţii în infrastructura medicală. Apelul restrâns pentru propuneri de proiecte este adresat proiectelor cu valoare strategică, care abordează cele mai importante nevoi ale regiunii de graniţă româno-maghiare, proiecte care sunt aliniate strategiilor naţionale, regionale, sau judeţene relevante şi care au capacitatea de a produce un impact sporit şi de a îmbunătăţi calitatea vieţii în zona de graniţă.
Criteriile de eligibilitate pentru aplicanţi, acţiuni şi cheltuieli sunt stabilite în Ghidul Solicitantului. Pot beneficia de proiecte finanţate prin program organizaţiile publice (autorităţile naţionale, regionale sau locale), organizaţiile echivalente celor de drept public, organizaţii non-profit (de exemplu asociaţii) şi grupările europene de cooperare teritorială (GECT). Se poate aplica pentru finanţare doar în parteneriat transfrontalier.
Ratele de cofinanţare sunt de până la 98 % din costurile totale eligibile pentru partenerii romani şi până la 95 % în unele cazuri, chiar 100 %, pentru solicitanţii maghiari, totalizând atât FEDR cât şi co-finanţarea naţională.Aplicaţiile trebuie depuse online, prin intermediul sistemului eMS, începând cu data de 21.06.2017 ora 8:00, până în data de 20.09.2017 ora 16:00 (EET).
În timpul fazei de aplicare, programul va oferi asistenţă solicitanţilor prin intermediul Secretariatului Comun (SC). Solicitanţii pot adresa SC întrebări cu privire la regulile acestui Apel de propuneri de proiecte cu cel târziu 21 de zile lucrătoare înaintea închiderii Apelului, la adresa de e-mail: joint.secretariat@brecoradea.ro.
Răspunsurile finale la întrebări vor fi transmise (publicate) cu cel puţin 11 zile lucrătoare înainte de data limită de depunere. Sesiuni de informare vor fi organizate atât în România cât şi în Ungaria.
Citiți principiile noastre de moderare aici!