Directorul general al Aeroportului Oradea, Răzvan Horga, a precizat, într-o conferință de presă susținută la sfârșitul săptămânii trecute, că cele trei proiecte realizate însumează valori de peste 70 de milioane de euro. Acestea au vizat „aducerea în prezent a infrastructurii aeroportuare orădene, creşterea capacităţii operaţionale şi armonizarea infrastructurii cu standardele de siguranţă impuse de reglementările europene“.
[eadvert]
Vicepreşedintele CJ Bihor, Călin Gal, a afirmat că ultimii trei ani au fost dificili, dar s-a reuşit, după identificarea fondurilor pentru dezvoltarea aeroportului, semnarea contractelor de finanţare şi derularea proiectelor într-un timp record, de un an şi jumătate pentru execuţie.
„Au fost trei proiecte importante, o finanţare totală de circa 450 de milioane de lei, din care 85% sunt fonduri nerambursabile. Din fericire, chiar dacă am suplimentat cu bani din bugetul propriu al CJ şi din credite luate pe care le-am închis deja, în aprilie-mai ne-am încasat rambursările de la ministere şi practic, am închis tot ce înseamnă finanţare. În acest moment, aeroportul poate lucra cu toate forţele”, a explicat Călin Gal.
Conform acestuia, obiectivele acestui proiect au fost: construirea gardului perimetral inteligent dotat cu sisteme de supraveghere, construirea Postului de control acces pentru persoane și vehicule, amenajarea drumului perimetral în incinta aeroportului care să asigure siguranța și securitatea traficului aerian, construirea remizei PSI și dispeceratului de pază, construirea garajului pentru gararea și întreținerea mijloacelor aeroportuare necesare pentru creșterea siguranței și securității operațiunilor aeriene și achiziția de echipamente, autovehicule și utilaje de aviație pentru controlul de securitate și întreținere aeroportuară.
Totodată, Consiliul Județean a reușit să atragă un investitor privat, CTP România, care a realizat şi Terminalul cargo pentru mărfuri, situat în vecinătatea aeroportului, în valoare de peste 33 de milioane de euro.
„O dată cu terminarea acestui proiect integrat, în paralel cu operaționalizarea Terminalului de pasageri și extinderea pistei de decolare-aterizare și coroborat cu terminalul cargo, o investiție privată realizată de firma CTPark, Municipiul Oradea și Județul Bihor vor avea asigurată pentru mulți ani de acum înainte infrastructura aeroportuară. Mulțumesc tuturor celor implicați în derularea acestor proiecte”, a adăugat vicepreședintele CJ Bihor.
Trimite articolul
XSa-i pupati picioarele lui Bolojan
-
doar cei 60% de hipnotizati.
-
Fara zboruri. E util tare fara avioane
-
Vorbiți despre constructori, desigur. Cred ca dau acatiste.