S-a dat astfel startul unei investiţii în valoare de 3,5 milioane de lei, din care 2,19 milioane de lei reprezintă valoarea finanţării nerambursabile. Proiectul urmăreşte “îmbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală în microregiunea Ţara Beiuşului, judeţul Bihor, pentru asigurarea reală a unui acces egal al tuturor cetăţenilor la servicii de sănătate de înaltă calitate”. „Odată cu reabilitarea, modernizarea şi echiparea Ambulatoriului şi crearea a 4 noi locuri de muncă, se estimează creşterea numărului de persoane care beneficiază de infrastructura de sănătate de la 350 de persoane/zi la 463 de persoane pe zi după finalizarea investiţiei”, spune primarul Beiuşului, Adrian Domocoş. Spitalul din Beiuş deserveşte aproximativ 70.000 de pacienţi anual, iar primarul Domocoş spune că va fi asigurat un flux financiar astfel încât lucrările de construcţie să fie finalizate în 90 de zile.
„Îl felicit pe domnul primar care cunoaşte toate dificultăţile prin care trec administraţiile până se ajunge în această fază a semnării contractului şi care a trecut prin toate încercările posibile. Sunt fericit că semnăm încă un contract în reţeaua de ambulatoriu din Bihor. Primul finalizat la nivel de regiune a fost la Oradea. Sper ca având sprijinul autorităţilor locale să fie modernizate toate ambulatoriile. În 2006, atunci când a pornit strategia în domeniul Sănătăţii ne-am propus să reducem numărul zilelor de spitalizare ”, a spus Claudiu Cosier, şeful ADR NV cu prilejul semnării contractului de finanţare a lucrărilor de modernizare, extindere şi dotare a Ambulatoriului Spitalului din Beiuş.
„Proiectul va fi finanţat prin POR, axa 3, domeniul 3.1 – Infrastructură de sănătate. Acest domeniu are o alocare regională de 26,21 milioane de euro, din care au fost deja contractate 24,6 milioane de euro, reprezentând cheltuielile eligibile pentru cele 10 proiecte ce vizează infrastructura de sănătate din regiune ”, a spus Claudiu Coşier. Valoarea contractului semnat ieri cu primarul Beiuşului Adrian Domocoş este de 3,5 milioane lei, 2% fiind cofinanţare locală. Primarul Adrian Domocoş a spus că jumătate din suma de bani alocată este destinată pentru dotarea cabinetelor de diabetologie, cardilogie şi pediatrie. „Proiectul este unul vital pentru zona Beiuş, deoarece aici este singurul loc unde mai are loc activitate spitalicească în zonă, după închiderea Spitalului Ştei. În primele 10 luni ale anului, 52.000 de pacienţi au fost deserviţi la Beiuş, iar până la finele anului vor fi deserviţi aproximativ 70.000 de pacienţi. Era vital ca aceşti oameni să se bucure de cele mai bune condiţii ”, a subliniat primarul Beiuşului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!