Acest statut e facilitat, explică șeful Primăriei Salonta, de amplasarea municicipiului la intersecția a două drumuri rapide: Oradea – Arad și Becsecsaba – Salonta.
„A fost depus la Arhitectul-șef al județului Bihor, spre aprobare, proiectul prin care se va construi fabrica de prelate din Salonta, o investiție olandeză de 2 milioane de euro. Investitorii au cumpărat peste 3 hectare de teren privat la intrarea în Salonta dinspre Ungaria și sperăm să ne mișcăm repede. Se dorește pornirea fabricii chiar din această toamnă”, spune primarul Salontei, Török László.
Firma care investește la Salonta deține interese atât pe piața din Europa, cât și pe cea din Australia. Produce pânză de corturi pentru evenimente, dar și pentru bărcile cu vele. Politica atragerii investitorilor la Salonta pentru bunăstarea localnicilor, contactarea ambasadelor și a atașaților economici dă roade.
[eadvert]
Primarul de Salonta spune că pentru firmele care doresc să investească aici, municipalitatea pregătește un parc industrial de 5 ha. Acesta va fi situat în zona Iosif Vulcan, o zonă care și acum e una industrială. În acest scop, suprafața din zona de est a acestei străzi, care în prezent apare în bazele de date ca pășune, trebuie reclasificată, în limitele prevăzute de lege, pentru a putea fi împărțită pentru construcții industriale.
„Izlazul comunal nu trebuie modificat din punct de vedere al suprafeței, sunt prevederi europene la care România s-a angajat. Vom modifica Planul Urbanistic Zonal, vom trece apoi la realizarea unei infrastructuri pe orizontală, construirea unui drum și asigurarea rețelelor (gaz, apă, canalizare, electricitate și acces la internet), deoarece până acum a fost creată doar o infrastructură pe verticală”, spune primarul Salontei, Török László.
Citiți principiile noastre de moderare aici!