De menţionat că banii au venit din trei surse, inclusiv de la bugetul de stat, dar sumele cele mai mari au rezultat din veniturile proprii şi din accize.
Astfel, suma cea mai mică alocată investiţiilor la Felix vine de la bugetul de stat: 212.180 lei. Din aceşti bani s-au cumpărat: ecograf; paturi electrice şi noptiere medicale, dispozitive de dezinfectie a aerului şi aparatură pentru laboratorul de analize medicale.
Din veniturile proprii ale spitalului, de 220.685 lei s-a cumpărat un program integrat informatizare integrat, utilaje profesionale necesare funcţionării spălătoriei si bucătăriei şi s-a reabilitat canalizarea secţia de copii de la Băile 1 Mai şi s-au făcut reparaţii curente la spălătorie.
Din accize
Cea mai importantă sumă alocată investiţiilor la acest spital anul trecut provine însă din venituri proprii – accize: 2.231.097,92 lei. Din această sumă s-au făcut următoarele reparaţii capitale la secţia de copii de la Băile 1 Mai: împrejmuirea clădirii, reabilitare spaţiu pentru activităţi recreativ – educaţionale, reabilitare sală bazin hidrokinetoterapie. Tot din aceşti bani s-au reabilitat saloanele de la secţiile de adulţi ale spitalului din Felix şi s-a reabilitat şi împrejmuirea.
Acest spital însă a avut un management foarte bun întrucât în 2011 şi 2012 a reuşit să obţină sponsorizări în sumă de 221.582 lei, mult mai mult ca în anii precedenţi. În acest fel şefii unităţii medicale au reuşit să cumpere obiecte interzise prin lege a fi achiziţionate de instituţiile publice (de exemplu – mobilier).
În 2012, atenţia managerului dr. Ramona Suciu şi a celorlalţi reprezentanţi ai spitalului a fost îndreptată cu succes spre îmbunătăţirea condiţiilor hoteliere, dovadă faptul că unitatea a primit calificativ foarte bun de la CONAS – organism ce acordă acreditări unităţilor medicale din ţară.
Acum, în 2013, şefii Spitalului de Recuperare Felix trebuie să finalizeze proiectul transfrontalier Bihar Counties Health Care Contribution („Colaborarea Sistemelor Sanitare ale judeţelor Bihor”), prin programul de cooperare transfrontalieră Ungaria – România 2007-2013, prin care amintim că s-a cumpărat şi dispozitivul robotizat pentru reeducarea mersului („Lokomat”). Cu ajutorul acestui aparat, 400 de pacienţi au fost trataţi, rezultatele urmând fiind prezentate şi în lucrări ştiinţifice.
Citiți principiile noastre de moderare aici!