Salonul internaţional de inventică Agro Arta a reunit în Croaţia 201 de invenţii din agricultură şi industria alimentară. Printre participanţi s-au numărat soţii orădeni Simona şi Ioan Bişboacă şi încă un membru de familie, Adrian Timar.
Trio-ul orădean a prezentat un pachet de patru invenţii. Propolisul non-alcoolic, dizolvat în apă, şi anti-oxidantul extras din pieliţe de boabe de struguri şi-au onorat premiile obţinute şi la alte saloane internaţionale, câştigând aprecierea juriului.
Însă un rol important la câştigarea Plachetei de Aur a salonului Agro Arta l-au avut alte două invenţii, brevetate recent.
„Dulceaţa crudă, făcută la rece, fără zahăr şi fără fierbere păstrează vitaminele şi fitonutrienţii din fructe. Practic e o metodă de a conserva orice fruct fără să-i pierzi proprietăţile avute în stare proaspătă. Această dulceaţă crudă a impresionat cel mai mult juriul. Am mai prezentat şi un aditiv alimentar natural, multifuncţional, cu proprietăţi de colorant, anti-bacterian şi anti-oxidant”, ne-a explicat Simona Bişboacă.
Pentru a promova valorile tradiţionale autohtone, inventatorii orădeni au participat la premieri costumaţi cu haine populare.
Citiți principiile noastre de moderare aici!