Un orădean vrea să revoluţioneze construcţia pompelor de căldură din întreaga lume. Adrian Farcaş a inventat un schimbător de căldură, utilizat în domeniul pompelor de căldură, care aduce o reală îmbunătăţire a acestor sisteme de încălzire.
Invenţia orădeanului creşte performanţa pompei de căldură cu 15% – 20%. Adrian Farcaş va participa în perioada 22.03 – 24.03.2017 la cea de a XV-a ediţie a Salonului Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii Pro Invent, de la Cluj-Napoca. În cadrul salonului Pro Invent, inventatorul îşi va expune brevetul de invenţie.
Caracteristicile invenţiei
„Schimbătorul are capacitatea de expandare în caz de îngheţ. Astfel se elimină schimbătorul de căldura intermediar utilizat de toţi producătorii de pompe de căldură apă-apă şi scad simţitor costurile de implementare şi exploatare, respectiv creşte performanţa pompei de căldura cu 15%-20%”, a precizat Adrian Farcaş.
Schimbătorul este confecţionat dintr-un material antiaderent care previne formarea depunerilor (apa din foraj poate fi tulbure, cu un conţinut ridicat de impurităţi şi poate face depuneri, ducând la colmatarea schimbătoarelor uzuale). Inventatorul spune că garanţia produsului poate fi extinsă până la 20 ani, ţinând cont de durabilitatea materialelor din care este confecţionat.
Invenţia este deja aplicată la scară largă în construcţia pompelor de căldură Termocasa. Firma din Oradea, are o experienţă de aproape zece ani în producerea, comercializarea şi instalarea de sisteme de încălzire cu pompa de căldură care utilizează acest tip de schimbător de căldură brevetat de Adrian Farcaş.
„Brevetul este utilizat de aproape zece ani pe piaţă şi a ajuns la maturitate din punct de vedere al testelor şi performanţelor. El poate revoluţiona construcţia pompelor de căldură din întreaga lume, ţinând cont de faptul că utilizarea pompelor de căldura prezintă un trend ascendent în ultimii ani”, apreciază inventatorul orădean.
Citiți principiile noastre de moderare aici!