Elevii din clasa a IV-a B de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălescu” din Oradea au învăţat de la nutriţionişti să se hrănească sănătos. Două tinere de la Manna Diet, Ildi şi Noemi, i-au învăţat pe copii cât de sănătos e să renunţe la chipsuri, margarină, cremvurşti, cola şi că o alimentaţie sănătoasă ar trebui să fie între priorităţile lor. Prin joc şi muncă în echipă, elevii au aflat care sunt alimentele sănătoase şi cele nesănătoase, care este aportul caloric al acestora.
Astfel, de vineri, micuţii vor şti că efectul E-urilor, al zahărului prefabricat, mâncarea care conţine mulţi aditivi, conservanţi şi arome chimice are efect, pe termen lung, asupra stării de sănătate a organismului, în timp ce fructele şi legumele proaspete au efect purificator şi alcalin asupra sângelui, fiind asimilate uşor şi repede, că ele conţin vitamine şi minerale care revigorează sistemul imunitar şi protejează împotriva bolilor.
Lecţia „Sănătate din frcutele Toamnei” a făcut parte din cadrul proiectului naţional „Festivalul Toamnei”, iniţiat de prof. Stela Tăut. Proiectul cuprinde mai multe activităţi, printre care „Toamna, în cântec şi vers”, „Parcul, locul meu de joacă”, „Drumul cărţii”, „Rezervaşii naturale din judeţul Bihor”, „Culorile Toamnei” şi va culmina, în perioada următoare”, cu „Festivalul Toamnei”.
Elevii au aflat astfel că dacă vor mânca zilnic alimente bogate în vitamine, vor fi plini de energie şi vor putea să se dezvolte şi să înveţe mai eficient.
Citiți principiile noastre de moderare aici!