La activitatea-eveniment „Mănâncă româneşte!”, care a avut loc joi la Şcoala Gimnazială nr. 11 din Oradea, au luat parte eco-şcolile „Nicolae Bălcescu”, „Avram Iancu”, „Oltea Doamna”, „Lucian Blaga” şi „Onisifor Ghibu”.
„Este un proiect de responsabilitate socială prin care participanţii vor înţelege de ce luarea oricărei decizii cu privire la hrana personală poate avea urmări negative, ireversibile chiar, asupra unei importante părţi a planetei noastre”, a explicat prof. Angela Nuţă, unul dintre coordonatorii de proiect de la Şcoala Gimnazială nr. 11 din Oradea.
Şcoala Gimnazială nr. 11 activează în proiectul Eco-Şcoala din anul 2010, iar în 2013 a dobândit statutul de eco-şcoală şi a primit Steagul Verde. Activitatea organizată, ieri, la Şcoala nr. 11 a făcut parte din proiectul european „Mănâncă responsabil”, la care participă eco-şcoli şi eco-gradiniţe din Bulgaria, Cehia, Croaţia, Letonia, Malta, Polonia, Slovacia, Slovenia şi România.
Potrivit prof. Cornelia Marc, coordonator Eco-Şcoala la nivelul Şcolii nr. 11, în cadrul proiectului au fost promovate câteva idei esenţiale, precum: achiziţionarea de alimente de la producători locali, consumul de fructe şi legume de sezon, în stare proaspătă, reducerea resturilor/deşeurilor alimentare, comerţul echitabil, precum şi reducerea consumului de hrană procesată şi a alimentelor care conţin ulei de palmier. În România, proiectul este coordonat de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie Bucureşti.
Citiți principiile noastre de moderare aici!