La ceas aniversar, pe parcursul a două zile, Facultatea de Drept a sărbătorit activitatea științifică împreună cu invitați, cadre didactice și cercetători din domeniul Dreptului, din mai multe țări. Conferința bienală a Facultății de Drept, aflată la a IX-a ediție, a debutat în data de 11 mai 2023, cu ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universității din Oradea prof.univ.dr. Csilla Csák, decan al Facultății de Drept, Universitatea din Miskolc, ceremonie ce s-a desfășurat în Aula Magna a Universității din Oradea.
[eadvert]
Prof. univ. dr. Csilla Csák este visiting professor al Facultății de Drept al Universității din Oradea, President of CEDR-Hungarian Association for Agricultural Law, Vice-president of Comité Européen de Droit Rural, President of the Committee for the Law of Natural Resources and Rural Development of the Hungarian Academy of Sciences Miskolc District Commission, Scientific secretary of the Hungarian Academy of Sciences Miskolc District Commission (MAB), Member of the Presidency of Court of Arbitration ofthe Hungarian Chamber of Agriculture, Member of Public Body of the Hungarian Academy of Sciences (MTA).
Au urmat apoi dezbaterile pe marginea provocărilor învățământului juridic superior în cadrul secțiunii în plen a evenimentului, unde au luat cuvântul: prof. univ. dr. Mircea Dan Bob-Bocșan, Facultatea de Drept, Universitatea „Babeș Bolyai” Cluj Napoca, conf. Univ. dr. Laura Maria Stănilă, Facultatea de Drept, Universitateade Vest din Timişoara și Adrian Mantoiu, director general al Editurii ,,Wolters Kluwer”.
Ziua a continuat cu o altă sesiune de comunicări și dezbateri științifice pe diverse teme.
Vineri, 12 mai 2023, începând cu orele 10:00, sesiunile științifice s-au derulat la sediul Facultății de Drept, fiind grupate în cadrul a 5 secțiuni: Drept civil și procedură civilă, Drept european, regional și internațional, Drept public și Administrație publică, Drept penal și Procedură penală și Criminalistică (în cadrul acestei secțiuni s-a derulat și un atelier practic).
„În cadrul sesiunii științifice s-au înscris peste 50 lucrări, având ca autori/coautori, colegi de la 8 universități din țară și 6 universități și institute de cercetare din străinătate, fiind reprezentate astfel în cadrul evenimentului nostru un număr de 5 țări. Pe această cale mulțumim tuturor participanților, invitaților și studenților implicați în organizarea acestui eveniment. Organizarea evenimentelor științifice ne oferă posibilitatea de a împărtăși experiențe, rezultate ale cercetări științifice și a aduce în discuție noi teme de cercetare”, afirmă Claudia Timofte, responsabilul cu presa în cadrul facultății.
Citiți principiile noastre de moderare aici!