După modelul balurilor organizate la Viena, pe vremea lui Strauss, tinerii orădeni îşi pot face intrarea în societate la balul organizat pe 12 februarie la Teatrul Regina Maria.
Un bilet costă între 50-150 lei.
Dress codul evenimentului impune smoking, frac sau costum elegant pentru domni, rochii de seară pentru doamne.
În urmă cu două secole, balurile vieneze erau rezervate doar celor bogaţi. De obicei, ritualul unui astfel de bal presupune ca acesta să fie deschis de o fanfară. Apoi îşi fac intrarea debutantele anului însoţite de cavalerii lor. Fetele sunt îmbracate de obicei în alb, iar tinerii în frac. După câteva cuvinte rostite de o persoană oficială, are loc primul vals al tinerilor vienezi. Urmează apoi dansatorii profesionişti. Vine apoi momentul pe care îl aşteaptă toată lumea: “Şi acum toată lumea valsează!” Acest moment marca intrarea tinerilor în înaltă societate până în urmă cu puţin timp.Astăzi, toate tinerele, participa la bal.
Invitaţi
Soprana Cristina Simionescu de la Opera Naţională din Iaşi, mezzosoprana Gabriella Varvari de la Opera Naţională din Timişoara, tenorul Alfredo Pascu de la Teatrul Naţional de Operetă din Bucureşti, basul Ioan Vrăşmaş sunt invitaţii Balului
Opera Vox. Artiştii vor fi acompaniaţi de orchestra condusă de Vlad Eniu şi Vlad Agachi şi baletul Asociaţiei Opera Vox.
Arii din opere, valsuri şi polci de Johann Strauss-Dunărea Albastră, Radetzky March, Trici traci polka şi Dansul Împăratului, canzonete şi cântece napoletane, cântece evreieşti, prezentări de modă, degustări de vinuri, socializare. Toate aceste momente sunt menite ca balul să fie cel mai galonat eveniment monden al anului.
Pentru a rezerva o lojă la Balul Operei din Viena, VIP-urile plătesc zeci de mii de euro pentru loje în care încap nouă persoane. Acolo se pun la cale afaceri, se leagă relaţii, aşa că balul este un câştig pentru toţi participanţii.
Citiți principiile noastre de moderare aici!