Născut în Republica Moldova Anatol Basarab a fost de mic pasionat de știința numerologiei începându-și studiul de la vârsta de 12 ani, în prezent fiind renumit pentru prezicerile dobândite pe calea analizelor numerologice.
JB: Cum ne inflenţează cifrele viaţa?
Anatol Basarab: Cifrele în sinea lor ca şi simbolistică, ca semn, nu ne inflenţează în nici un fel. În general informaţia, de orice natură nu valoarează nimic, e doar informaţie. Ea în sinea sa, informaţia, nu are putere, ci numai profunda înţelegere a celui care primeşte informaţia, ce vom face noi sau un sistem cu informaţia îi dă acesteia putere.
Tot aşa, o cifră scrisă pe un perete nu are nicio putere. Ce se ascunde în spatele semnului, în spatele semaniticii se ascunde o semiotică, o semantică se ascunde o pragmatic. Adică ne inflenţează nu cifra în sine ci acea putere, acea calitate care este cifrată, codificată în spatele acelui semn.
Oameni mult mai pofunzi decât noi, o civilizaţie care avea o realitate subiectivă mult mai bogată decât a noastră cea de astăzi, o civilizaţie cu o bogăţie subiectivă extreme de puternică şi cu vagi sclipiri de raţiune, pe când azi suntem exact invers: o civilizaţie extreme de raţională cu vagi sclipiri de trăiri, au reuşit să decodifice se se află în spatele cifrelor.
Realitatea subiectivă trebuie să fie în echilibru cu cea obiectivă. În societatea de azi domină atât de mult creierul încât oamenii devin total sărăciţi din punct de vedere al realităţii subiective. Dacă mai demult oamenii înnebuneau din dragoste, din iubire, acum oamenii înnebunesc din cauza puterii.
JB: E importantă ziua în care te naşti?
Anatol Basarab: Desigur. Când omul se naşte într-o anumită zi nimereşte în viaţă într-un anumit moment al desfăşurării unei formule globale. Şi odată ce a nimerit începe a modela. Contribuie prin naşterea lui la destinul altora, primeşte o stampilă de la starea generală a lumii, ca o ştampilă într-un paşaport. Te-ai născut azi, ziua are o anumită calitate. Acea calitate se impregnează în tine, în codul genetic şi de-acolo începe totul să se desfăşoare după un anumit ghidaj
JB: Care sunt cauzele bolilor, a suferinţelor? Putem atrage prin gândurile noastre boli?
Anatol Basarab: Le construim în interiorul nostru, nu atragem nimic. Ele sunt deja în corpul nostru. Şi bune şi rele sunt deja în interiorul nostru. Cum jonglăm cu ele, cum le poziţionăm, crează tensiuni, boli sau chiar moartea. Anumite gânduri emoţii şi fapte ne duc către o anumită boală, chiar dacă nu ne dăm seama de acest lucru.
Gelozia, invidia, bârfă, supărarea, tristețea, răutatea au un efect devastator de îmbătrânire a creierului și în cele din urma duc la boala.Universul nu ţie seama de faptul că ştii ce se va întâmpla sau nu ştii ce se va întâmpla. Din moment ce gândim, plus o anumită emoţie la acel gând, duc automat la o acţiune fizică.
Cu un algoritm matematic se poate calcula ce i se va întâmpla omului dacă continuă să gândescă, să simtă sau să acţioneze într-un anumit fel. Aici intervine funcţia psihologului care se implică în viaţa unui om pentru a restabil un echilibru.
JB: Cum facem acest lucru în cazul întregii societăţi?
Anatol Basarab: Este nevoie de un program de educaţie, de înarmare a propriului popor cu arma cunoaşterii, astfel încât poporul să înţeleagă ezoterica vieţii. Acele lucruri mărunte, abia observabile la care nu ne gândim, dar tocmai ele sunt acele buturugi mici care răstoarnă carul mare.
Acele lucruri la care cândva atrăgeam atenţia şi le urmam cu sfinţenie, iar acum în mare viteză trecem pe lângă ele. Noi numim asta evoluţie, dar dacă e să privim lucrurile din perspectivă matematică, ştiinţa care nu ne permite să ne minţim, atunci vedem că nu am evoluta deloc. Au evoluat materialele de contricţie, a evoluat tehnologia, dar noi ca şi oameni suntem din ce în ce mai singuratici în oraşe mari, din ce în ce mai nemulţumiţi, nefericiţi, creeând copii la fel de nefericiţi şi nemulţumiţi.
Problema femeilor și a bărbaților moderni nu este ca nu nu știu tot felul de lucruri, ci ca nu cunosc ezoterica vieții, nu vad lucrurile fine, ascunse din care se creaza problemele mari, vizibile și dureroase.
JB: Spre ce credeţi că se îndreaptă omenirea în prezent?
Anatol Basarab: Noi, ca civilizaţie umană, am ajuns pur şi simplu la un impas, din cauza ascunderii adevărului, pe de o parte, iar pe de altă parte, problema e promovarea haotică a informaţiilor. Trăim într-un ocean de informaţii şi totuşi, suntem însetaţi de informaţii, e paradoxul lumii în care trăim.
Dacă copii ar fi învăţat la şcoală nu numai semiotica ci şi semantica şi pragmatica cifrelor, ei acum ar fi ştiut ce înseamnă ying şi yang, cu înseamnă în sus şi ce înseamnă în jos, ce înseamnă masculin şi ce înseamnă feminin. Şi ştiind acest lucru ar şti să lucreze cu forţa centrifugă şi forţa centripetă – forţa masculină şi forţa feminină, şi ar şi că totul se întâmplă că rezultat al acţiunii primelor forţe: unu plus doi.
JB: Ar trebui să caute oamenii răspunsuri? Unde să le caute?
Anatol Basarab: Oamenii nu caută răspunsuri, oamenii vor reţete gata fabricate. De aceea psihologia americană este folosită cu mare succes.
Ca să-i înveţi pe oameni nu trebuie să-i minţi, pentru aţi vinde un produs cu orice scop.
Oamenii nu vor să caute răspunsuri pentru că le place să trăiască într-o zonă de confort, deşi confortul îi omoară. Noi suntem civilizaţia confortului, civilizaţia de consum care de fapt ne consumă. Şi ne consumă din greu. În această societate oamenii îşi vând sufetul acolo unde primesc un preţ mai mare. Totul este acum pseudo: pseudoiubire, pseudopărinţi, pseudobărbaţi, pseudofemei, nimic bine conturat.
Fiecare om, în fiecare moment al existenţei sale, reprezintă întruchiparea propriilor sale gânduri. Mai toxica decât mintea omului puține mai rămân, dar și acelea tot mintea umană le-a făcut. Oamenii fac erori sau păcate pentru că nu înţeleg mecanismul global în care au nimeri: viaţa.
Orădenii îi pot adresa întrebări numerologului Anatol Basarab pe pagina m.me/AnatolBasarab.ro, office@anatolbasarab.ro http://AnatolBasarab.ro.
Citiți principiile noastre de moderare aici!