Orădenii sunt obişnuiţi deja cu prezenţa dumneavoastră în oraş, la workshop-uri. Sunteţi prezent cu o anumită frecvenţă. Au orădenii un interes deosebit pentru numerologie?
ANATOL BASARAB (A.B.) – Din experienţă, ştiu că interesul pentru numerologie e mai mare în Bucureşti, în Moldova. Nu ştiu de ce. Poate fiindcă sunt mai mulţi oameni. Şi oamenii parcă sunt mai pasivi în zona Timişoarei. Orădenii sunt interesaţi de numerologie fiindcă, probabil, Oradea ca oraş de graniţă e un oraş mai deschis.
Oamenii apreciază valoarea calitativă a cifrelor?
A.B. Sunt din ce în ce mai mulţi oameni care îţi dau seama că viaţa, ca mecanism social, politic, pshihologic se complică, sunt din ce în ce mai multe informaţii pe care trebuie să le prelucrăm pe parcursul unei zile, din ce în ce mai multă tehnologie căreia trebuie să-i facem faţă, din ce în ce mai multe noutăţi au loc în plan global. De exemplu, un eveniment se produce azi în celălalt capăt al lumii, dar acesta ar putea influenţa planurile noastre de aici. Volumul de informaţii creşte, globalizarea se întinde tot mai mult şi cuprinde straturi tot mai subtile ale vieţii noastre. Şi oamenii îşi dau seama că pentru a înainta în viitor ai nevoie de nişte instrumente suplimentare, fiindcă viaţa devine altfel insuportabilă de-a dreptul. Statisticile arată că din ce în ce mai mulţi oameni se sinucid şi că suferă de depresii sau alte boli psihice la vârste din ce în ce mai mici. Ceea ce este foarte grav. Oamenii îşi dau seama că lumea se complică şi că vor putea înainta în viitor numai dacă vor fi pregătiţi cu armele de ofensivă şi cu armele de defensivă. Pentru a face faţă viitorului oamenii trebuie să sufere transformări interioare. Şi am observat asta la Oradea- probabil fiindcă sunteţi în contact cu Occidentul şi tot ce apare nou intră pe aici, că orădenii sunt conştienţi că trebuie să se pregătească pentru viitor.
Ce instrumente, arme le oferiţi dumneavoastră în cadrul întâlnirilor?
A.B. Unul dintre cel mai puternic instrument este omul în sine. Omul este o armă. Trebuie să înveţi a lucra cu tine însuţi. Mintea este o altă armă. Dacă nu lucrăm corect cu propria noastră minte putem să ne tăiem propriul nostru cap. Concentrarea, atenţia distributivă, imaginaţia poate fi o armă creativă sau distructivă. Vizualizarea, aşteptările sunt alte arme. În interiorul nostru avem atâtea arme cu care nu ştim să lucrăm şi fiindcă nu ştim să lucrăm cu ele încercăm să rezolvăm toate problemele numai cu un ciocan. Evident că, dacă ai numai un ciocan toate problemelor îţi vor părea cuie. Uităm că avem capacităţi pe care dacă le folosim ne putem croi viitorul.
Aţi studiat medicina tradiţională la Moscova. Cum aţi descoperit numerologia?
A.B. Am descoperit numerologia la 12 ani, de atunci mă ocup de ea sub forma cercetării, a studiului fiindcă este o ştiinţă care nu şi-a epuizat resursele sale. Mii, zeci de mii de oameni, cercetători pe tot globul caută să-i descopere tainele, să se scufunde în ea pentru a o înţelege mai bine. Primul impact cu numerologie a fost în urma unei situaţii de viaţă pe care nu nici nu am trăit-o, povesteau alţi oameni…A fost un accident în care au fost implicaţi mai mulţi oameni, mai multe maşini. Mi-am dat seama că exista o legătură între numerele acelor maşini , între zilele săptămânii, datele de naştere ale acelor oameni. Interesant că totul era cu 13 sau cifra adevărată 4, totul era aşa un conglomerat. Mi-am dat seama că trebuie să existe o legătură între cifre, că viaţa este matematic organizată. Aşa s-a declanşat interesul meu. Orice eveniment este o formulă matematică în desfăşurare. Dacă ne uităm acum pe stradă vedem cifre, formule matematice în desfăşurare. Fiecare ecuaţie duce la un rezultat atât timp cât nu se introduc sau nu se scot necunoscute din ea.
Se poate schimba destinul?
A.B. Da. Destinul e în schimbare în fiecare zi. Eu îmi schimb destinul în fiecare zi. În fiecare zi fac un pas spre a-mi schimba destinul. Când gândim noi contribuim la modificarea formulelor matematice în care suntem implicaţi cu totul şi astfel modificăm tot timpul traseul destinului. Totul este interconectat. Însuşi istoria este un fenomen dirijat. Cicero spunea că dacă există un om de ştiinţă care crede că istoria este o înşiruire a întâmplărilor, acela este un idiot absolut. Nu sunt întâmplări… vorbeam de naşterea bebeluşului regal. Nu e un eveniment aparte şi atâta tot. Nu. Naşterea lui creşte sau scade cursul dolarului într-o anumită parte a lumii, nașterea lui învârte o sumedenie de bani prin agenţiile de pariuri, undeva cineva se va sinucide din cauza asta fiindcă tocmai a pariat greşit. Cineva se va îmbogăţi. Toate au o legătură. Şi nucleul, evenimentul declanşator este naşterea bebeluşului regal.
E importantă ziua în care te naşti?
A.B. Evident. Când omul se naşte într-o anumită zi nimereşte în viaţă într-un anumit moment al desfăşurării unei formule globale. Şi odată ce a nimerit începe a modela. Aţi văzut: numai ce s-a născut bebeluşul regal şi unii s-au îmbogaţit, iar alţii… Contribuie prin naşterea lui la destinul altora, primeşte o stampilă de la starea generală a lumii, ca o ştampilă într-un paşaport. Te-ai născut azi, ziua are o anumită calitate. Acea calitate se impregnează în tine, în codul genetic şi de-acolo începe totul să se desfăşoare după un anumit ghidaj. S-a născut în 22, cifra lui de vibraţie va fi 4 şi lumea lui interioară va fi marcată de cifra aceasta. Îl va dirija treptat spre a deveni un om de nădejde, stabil, tradiţionalist, puţin întunecat, va şti să facă puţine lucruri dar bine, nu va avea capacităţi oratorice foarte dezvoltate, dar va fi pragmatic, va fi un om care ţine la aspectele profunde ale vieţii şi nu prea se aruncă în filozofii.
Nu v-aţi ferit să abordaţi subiecte precum sfârşitul lumii.
A.B. De ce să mă feresc? De la discuţiile noastre nimic nu se întâmplă. Sfârşitul lumii este varianta preferabilă a leneşilor, chiar dacă toţi leneşii au aşteptat ca în 12.12. 2012 ceva să se întâmple, nu s-a întâmplat. Şi am văzut, chiar printre prietenii mei, o seamă de dezamăgiri reale că nimic nu s-a întâmplat. Ei chiar aşteptau ca ceva să se întâmple fie şi ceva periculos, dăunător sau rău, dar după care a doua zi să fie o lume strălucitoare, să fim frumoşi, deştepţi, fără nici un fel de efort, să fie numai iubire. Leneşii erau de-acord ca şi o săptămână să nu iasă din pivniţă, să nu-şi asume nici o responsabilitate. Dacă lumea are un început, inevitabil are şi un sfârşit. Aceasta este lege, cândva va fi, dar nu înţeleg ce întrebă cel care vrea să ştie când are loc. Dacă vorbim de sfârşitul lumii ca mecanism cosmic, da, se va întâmpla, peste miliarde de ani. Cosmosul nostru încă se află în extensie, ceea ce înseamnă că încă se dezvoltă, nu a ajuns la punctul mort ca apoi să se restrângă.
Vă organizaţi viaţa în funcţie de cifre? Aveţi zile în care consideraţi că nu e bine să faceţi anumite lucruri?
A.B. Dacă consider că nu trebuie să fac anumite lucruri, nu le fac. Ţin cont de cifre, fiindcă ar fi păcat să ştii regulile de circulaţie şi să nu ţii cont de ele. E suficient să mă trezesc dimineaţa, să ştiu ce dată e ca să-mi dau seama de duhul acelei zile.
S-a întâmplat să vă placă o fată, dar să renunţaţi la o relaţii doar fiindcă cifrele nu erau compatibile?
A.B. Oamenii pot modifica formula vieţii. Aştia sunt cei creativi. Sunt şi pasivii care aşteaptă ca cineva să facă cu ei ceva. Sunt oamenii-obiect care nu au puterea să modifice ceva. Nu ţin cont de aşa ceva fiindcă degeaba ea se potriveşte perfect numerologic cu mine dacă eu nu o iubesc și nici ea nu mă iubeşte. Iubirea poate modifica tot universul, indiferent de calităţile matriciale ale unuia sau ale altuia. Numai pasivii trebuie să ţină cont de toate acestea, de zodii.. însă la un moment dat sunt atât de multe că şi pasivul trebuie să devină activ ca să înţeleagă toate acestea.
Despre ce le veţi vorbi orădenilor de această dată?
A.B. Am o întâlnire specială cu orădenii, ei deja cunosc mesajul meu. Sâmbătă, la orele 14,00 la Liceul Aurel Lazăr va fi o întâlnire de răspunsuri şi întrebări. Fiindcă la întâlnirile de până acum s-au conturat întrebări la care nu au primit răspuns, chiar dacă workshopul s-a prelungit şi 8 ore. Orădenii îmi pot adresa deja întrebări pe adresa: office@anatolbasarab. gmail.com sau la tel:0731.33.53. 16.
Citiți principiile noastre de moderare aici!