JURNAL BIHOREAN & BIHON.RO: Sunteți o figură cunoscută a scenei politice din Bihor. Ați fost deputat și mai apoi prefect. Totuși, ați ieșit din prim plan, în ultimii trei ani. Cu ce v-ați ocupat, între timp? Ce trebuie să știe bihorenii despre dvs?
[eadvert]
CLAUDIU POP: De când am ieșit de pe pozițiile publice, am intrat în privat și, dacă vreți, este un lucru obligatoriu pentru oricine vrea să dețină o funcție administrativă. Pentru că în momentul în care ești în privat și vezi care sunt problemele cu care se confruntă o societate comercială, poți fi mult mai coerent în aplicarea oricărei decizii pe care o poți lua într-o funcție. Sau poți fi mult mai coerent în elaborarea unei legi care să afecteze mediul de afaceri.
Cu ce vă ocupați în privat?
C.P.: Administrez centrul comercial Crișul și alte afaceri conexe din domeniul automotive.
Ați fost cel mai longeviv prefect de Bihor. Care sunt realizările cu care vă mândriți, din timpul mandatului de prefect 2012 – 2017?
C.P.: Nu este vorba despre a mă mândri cu ceva, ci mai degrabă despre ce rămâne în urma noastră. Cea mai mare satisfacție pe care o am este faptul că merg pe stradă și oamenii îmi zâmbesc, mă salută. Și de asemenea, că mă pot duce în toate primăriile din județul Bihor și sunt bine primit de către primarii de toate culorile politice. Aceasta pentru că în întreaga mea activitate am pus pe primul loc cetățeanul, nu partidul.
Întotdeauna, oamenii din Oradea și Bihor au votat oameni, și nu partide.
Dincolo de această satisfacție, a faptului că oamenii apreciază activitatea pe care depus-o în serviciul public, rămân în urmă și câteva proiecte importante, concrete, de infrastructură locale, pe care orădenii și bihorenii le folosesc azi, zi de zi.
Aș aminti pasajele transversale peste Centura Oradea, de pe străzile Ciheiului și Nojoridului. De asemenea, prelungirea Centurii cu pasajul peste calea ferată de lângă Metro. Amintiți-vă de zecile de minute pe care le pierdeau zeci și sute șoferi așteptând trecerea trenului. Apoi, redarea la patru benzi a Podului Densușianu de pe Centură, din Ioșia.
Mai țineți cont și de faptul că peste cinci ani s-a circulat pe DN 76 Oradea – Dealurile Bitiilor pe acel strat de asflat reciclat în situ, în timpul mandatului meu.
În Prefectură am înființat un ghișeu unic, unde orice firmă nou-înființată depunea actele și nu mai trebuia să umble pe la diferite instituții.
Aveți anumite regrete din acea perioadă?
C.P.: Nu am niciun regret. Am doar satisfacția muncii împlinite și acest lucru se vede în relaționarea pe care o am și azi cu primarii, dar și cu locuitorii acestui județ.
Ați declarat deja că mai mulți primari PSD din Bihor vă sprijină, nemulțumiți fiind de modul în care este condusă filiala social-democrată de către Ioan Mang & Co. Să înțelegem de aici că nu excludeți ca la un moment dat să vă întoarceți în PSD și eventual, chiar să preluați șefia filialei?
C.P.: Pe mine azi mă interesează să fac legi mai bune pentru bihoreni. Sunt în Pro România și activez în Pro România. Însă am învățat că în politică, „never say never”. Evident că asta va da frisoane unora.
Vă considerați un om de stânga sau de dreapta? Care este docrina, respectiv valorile la care aderați?
C.P.: V-aș răspunde astfel: teoretic, guvernul Ponta a fost de stânga. Cu toate acestea, este binecunoscut faptul că a luat cele mai de dreapta măsuri, ce au fost aplaudate de mediul de afaceri românesc. Guvernul Ponta pe care l-am reprezentat a redus taxele și impozitele, relansând România.
Pornind de la acest exemplu, dincolo de doctrine, pentru mine există oameni bine intenționați sau rău intenționați. Am stat, stau și voi sta de vorbă cu orice cetățean, fără să mă intereseze ce culoare politică sau ce naționalitate are.
Considerați că Pro România ar trebui să facă parte dintr-un guvern alături de PNL sau mai degrabă alături de PSD?
C.P.: Pro România ar trebui să facă parte din Guvernul României.
Înțelegem de aici că nu aveți vreo preferință…
C.P.: Voi susține orice guvern care va lua măsurile necesare pentru repornirea economică a României, dar și pentru asigurarea unui venit minim garantat pentru români. De aceea, cred cu tărie că această campanie electorală ar trebui să fie despre repornirea economică a României și nu despre stânga sau dreapta. Firmele românești au nevoie de sprijin, mai mult ca niciodată. Avem nevoie de un program național de testare, trebuie să redeschidem școlile măcar în ciclul primar și pentru clasele din anii terminali și, de asemenea, trebuie să redăm demnitatea militarilor.
Ce gesturi v-au deranjat cel mai mult în această perioadă?
C.P.: Patru ani de zile au stat în Parlament și nu au avut timp să pună pe ordinea de zi legea privind abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Iar azi, la final de mandat, vii și îți dai demisia (Ciolacu și parlamentarii USR – n.red.). Și când faci asta? Când știi că Parlamentul nu se mai întrunește, știi că nu va fi cine să constate vacantarea mandatelor și astfel, demisiile vor rămâne fără obiect. Este cea mai abjectă formă de ipocrizie existentă. Acest tip de oameni îi fac pe românii să fie scârbiți de Parlament. Ne mai mirăm de ce îi înjură oamenii pe parlamentari, în piața publică?
Cu ce reproș v-ați confruntat în această campanie?
C.P.: Datorită acestor oameni, care au făcut această funcție de rușine, poziția de parlamentar a ajuns să fie cea mai hulită din România. Iar oamenii spun asta pe bună dreptate. Când vezi la televizor legi făcute noaptea sau certuri nesfârșite, pe proceduri… Pe oameni îi interesează să facem legi simple, predictibile și care să răspundă cu adevărat nevoilor oamenilor.
De asemenea, parlamentarului i se reproșează că votează cum îi cere șeful de partid. În ce mă privește, nu am făcut asta niciodată din funcție numită. Cu atât mai puțin o voi face dintr-o funcție aleasă! Sunt convins că nu ar face-o, dar dacă mâine Ponta mi-ar cere să votez împotriva intereselor bihorenilor, fiți convinși că nu aș face-o.
În ce proiecte de responsabilitate socială sunteți implicat?
C.P.: Consider că atunci când vrei să faci bine, îl faci, pur și simplu. Faptele bune se fac, nu se spun. Nu te lauzi cu ele.
Cum v-ați defini? Care sunt valorile la care vă raportați?
C.P.: Sunt un tip perfecționist, care mă implic 100% în ceea ce fac. M-ați întrebați despre valori. Țin la familie, încerc să fiu un om bun, cu frică de Dumnezeu. Consider că am calități, sigur am și defecte. Sunt un om de cuvânt. Cuvântul și demnitatea sunt lege pentru mine.
Trimite articolul
XDoar in afara Parlamentului……..
… PRO Romania este partidul de familie al lui Ponta … acest Ponta? “Victor Ponta a fost prins din nou că a plagiat. De data aceasta nu a fost vorba despre vreo teză de doctorat în drept penal internațional, ci …un simplu mesaj pe twitter publicat în semn de omagiu pentru fotbalistul argentinian Diego Maradona, care a murit miercuri. Plagiatul a fost semnalat pe rețelele sociale …”
În luna iulie, 2020, Înalta Curte de Justiție a decis definitv că Victor Ponta și-a plagiat lucrarea de doctorat. În 2012, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a informat că Ponta a plagiat zeci de pagini.
haideti sa fim seriosi … https://www.g4media.ro/ponta-despre-mesajul-plagiat-la-moartea-lui-maradona-pe-twitter-am-o-echipa-si-i-am-incurajat-faceti-ceva-sa-atrageti-atentia-mi-am-luat-site-ul-puiemonta-pe-care-l-si-lansez-duminica-nu-vreau.html
… pe Facebook şi Instagram scriu eu. Pe Twitter am o echipă şi i-am încurajat: faceţi ceva să atrageţi atenţia. … e de tot rasul,
vii cu domnul capat de curea, catarama, si vorbesti de compromis, cineva din staf de consiliaza……….?
Nonsens! Cum adică fără compromisuri in Parlament?
Nu ai cum să faci compromisuri în Parlament, deoarece acolo muncesc doar oameni de încredere, oameni paroliști !
Ce valoare, ce om, ce caracter! Zero! Barat! Spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti: Ponta, Catarama, Pop – o tripleta de “valori”. Este suficient sa vezi articolele de promovare ale lui Cataramana de pe bihon ca sa-ti dai seama de caracterul acestor oameni. Si cat de bine pozeaza in salvatorii patriei! Te apuca greata!