Nu în ultimul rând, mama şi tatăl Patriciei se întreabă de ce în seara de duminică, 23 mai 2010, când fetita a început să se simtă foarte rău, medicul ar fi venit abia după o jumătate de oră cu o tabletă în mână şi cu reproşuri: „Mi-a intins pastila să i-o administrez fetiţei şi a plecat fără să se apropie de fetita, dar nu înainte de a-mi atrage atenţia să o fac să tacă, să nu mai geamă şi să sting becul în salon!”.
Mama fetiţei susţine că în cele patru ore de agonie, doctoriţa ar fi mustrat-o şi pentru că îi ia temperatura cu termometrul şi nu cu dosul palmei.
De ce aşa tardiv?
Părinţii se întreabă de ce nu i s-a montat micuţei linie intravenoasă pentru hidratare când fata a început să se simtă rău şi de ce medicul de la Infecţioase nu a încercat să îi menţină funcţiile vitale până la transfer, mai ales că, susţin ei, „multiplele disfuncţii ale aparatelor şi sistemelor (respirator, cardiovascular, neurologic, renal, sanguin şi de coagulare) erau instalate cu mult timp înainte de a fi transferată, nu după transfer!”.
Părinţii spun că medicii de la terapie intensivă de la Spitaklul Curteanu şi-au făcut exemplar datoria, au încercat imposibilul, dar i-au spus că Patricia ar fi avut şanse dacă ar fi fost adusă de la Infecţioase mai repede.
Părinţii susţin că fetita lor nu era bolnăvicioasă şi că singurele afecţiuni erau răceli obişnuite copiilor de grădiniţă. Părinţii susţin în plus că doctoriţa Călinescu ar fi trebuit să ia seama şi de informaţia dată de dr. Zaporojan, cel care a decis de fapt transferul urgent la Curteanu.
Părinţii susţin că medicii de la Infecţioase ar fi încălcat şi codul deontologic al medicilor, pe care l-au învăţat pe de rost de pe site-ul Colegiului Medicilor. Drept urmare, părinţii contestă decia Colegiului Medicilor şi speră ca justiţia să îşi spună cuvântul.
O.Ş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!