Cea de-a V-a ediție a târgului organizat în Cetate sub sloganul „Târg cu Sârg”, a avut loc, joi. Orădenii au avut ocazia să cumpere mezeluri, brânzeturi, fructe, siropuri, vin sau pălincă direct de la producătorii locali.
[eadvert]
Zeci de persoane au trecut pragul tâgului pentru a degusta bunătățile oferite de cei 20 de producători din județul Bihor. Încă de la intrare au fost întâmpinați cu 3 branduri de vinuri, produse în județul nostru.
„Ne bucurăm că din nou am reușit sa adunăm 20 de producători din toate zonele reprezentative a Bihorului. Mă bucur că orădenii încep să se obișnuiască cu astfel de evenimente, nu doar cu al nostru, ceea ce mă bucură. A„, nu doar produsul, cunosc oamenii care se străduiesc să le aducă pe piața, și degustă pentru că toți participanții oferă produsele la degustat.” a declarat pentru JB, organizatorul Remus Roșca, profesor de la Facultatea de Științe Economice din Oradea și membru al Clubului Rotary Insignis Oradea.
Antreprenori mulțumiți, clienți fericiți
Organizatorii își doresc ca târgul să aibă o continuitate și se așteaptă ca de la ediție la ediție să fie tot mai mulți antreprenori care își doresc să participe.
„Vom organiza evenimentul odată la două luni. Reușim de la ediție la ediție să aducem și producători noi. Mă bucură că feedback-ul consumatorilor este unul pozitiv, am văzut azi familii cu copii și vă mărturisesc că nu am văzut pe nimeni care să plece de la târg fără un produs cumpărat.”, a adăugat Remus Roșca.
„Am venit să cumpăr brânză de capră și lapte de măgăriță. După ce m-am plimbat pe la târg, am plecat cu mai multe produse decât mi-am propus. Este foarte binevenit acest târg, sunt sigur că de la ediție, la ediție, vor fi prezenți tot mai mulți orădeni”, ne-a spus Armin, un vizitator al târgului.
Printre antreprenorii cu care JB a stat de vorbă s-a aflat și Ioana Crișan, o tânără care a adus 15 kilograme de brânză de capră și care a reușit să vândă tot în mai puțin de o oră și jumătate.
„Târgul este oprtunitatea de a cunoaște oamenii din jurul meu. Totodată, acesta filtrează oamenii care îi calcă pragul pentru că sunt acei oameni care susțin producătorii bihoreni. Sunt extrem de mulțumită pentru faptul că domnul Crișan creează o piață de desfacere pentru noi și ne susține și promovează”, ne-a declarat Ioana Crișan – Domeniul Roman.
De asemenea, am discutat și cu tânărul care a fondat Păstrăvăria Aquared din Roșia, Țara Beiușului. Doru ne-a povesti că, dacă la prima ediție la care a participat, a venit doar cu o singură specialitate, adică păstrăv afumat, pentru ediția aceasta a pregătit mai multe bunătăți.
„Primul produs pe care l-am făcut a fost păstrăvul afumat după care am făcut și zacusca de pește. Din păstrăvul afumat am mai făcut alte două produse, o cremă de brânză, un pate de păstrăv și icre. Îmi place foarte mult ideea asta de târg mai ales că promovează producătorul local din zonă și producătorul care chiar vine cu produse cât mai sănătoase și cât mai bune pentru consumatori.”, a spus Doru Copil.
Citiți principiile noastre de moderare aici!