Termenul de depunere a expirat în 19 aprilie iar cei trei ofertanți, din Oradea, Iași și București sunt: Tehnoproiect – lider, cu subcontractanții: Prospect Geo 2000 SRL, B&B Geoteh Consulting, Antrepriza Proiect, Edildrum Construct, Vector Instal, Termoline; NM Construction Zone – lider, cu subcontractantul: CES Consulting Services SRL și IM Design Studio – lider, cu subcontractantul LGBP Design.
„În perioada următoare vor fi evaluate ofertele tehnice și, ulterior, ofertele financiare ale proiectanților, în vederea stabilirii echipei de arhitecți și ingineri care va elabora documentația tehnico-economică necesară autorizării și realizării lucrărilor”, transmite Primăria, prin comunicat de presă.
Conform municipalității, „construcția unei noi parcări în apropierea spitalului este necesară din cauza creşterii numărului de autoturisme şi a cererii de locuri de parcare, precum și a creşterii traficului şi a perioadelor de congestionare în zonă. Totodată, Spitalul Clinic Județean reprezintă unitatea sanitară cea mai complexă a judeţului Bihor, îndeplinind şi funcţia de spital de urgenţă, asigurând asistenţă medicală de specialitate în majoritatea specialităților pentru locuitorii din municipiul Oradea, din judeţul Bihor și chiar județele limitrofe. Pacienții și aparținătorii, dar și cadrele medicale au nevoie de parcări în proximitatea Spitalului. În prezent, locurile de parcare disponibile sunt foarte puține, comparativ cu numărul mare de solicitări”.
[eadvert]
Clădirea parcării va fi amplasată în aliniamentul străzii Gheorghe Doja, spre vest de spital, la intersecția cu strada Salvării. Parcarea va avea 516 de locuri dispuse pe 5 niveluri (S+P+2E+Terasă).
„Aceasta a fost gândită în contextul geometriei terenului, fiind folosită panta drumului lateral în vederea realizării a câte unui acces independent la fiecare nivel și optimizarea circulației. Intrarea și ieșirea din parcare la nivelul P0 se face din strada Gheorghe Doja, prin amenajarea a 2 benzi de circulație suplimentare”, mai transmite Primăria.
Datorită caracteristicilor geofizice speciale ale terenului, încă din faza SF au fost elaborate un studiu geotehnic și o expertiză geotehnică, ce urmează a fi extinse și aprofundate și la faza proiectului tehnic de execuție, inclusiv cu elaborarea unui calculul de stabilitate a versantului. Pentru realizarea obiectivului este necesară desființarea unor clădiri existente pe amplasamentul lucrării, procedurile de expropriere fiind demarate deja de municipalitate. Utilitățile desființate, precum rezerva de apă și postul trafo de la Spitalul Județean, vor fi incluse în noua construcție a parcării.
Trimite articolul
XDe ce nu v-aţi gândit să faceţi vaccin-drive-in în parcãrile supraetajate? Nu este târziu să începem, parcãri libere punct.
-
Don Birta, Don Tiplea si Don Bolo introduc McVaccin drive-in. Wuhaila si Wuhanis taie panglica.
Să-mi bag poola,cică interes national pentru căcatu’ ăla de parcare!
Ptiu….
-
Am uitat
Şi voi vreți un post călduț la “punguța cu doi bani”?aka primăria(cu p)?-
Punguta cu milioane de euro vor ei!
-
Vis a vis a fost loc liber, primaria a dat gradinita sa se faca bloc, puteau face acolo parcarea fara sa trebuiasca demolate 3 case, si acolo sunt case unde au afaceri oamenii, le distruge si sursa de venit. Totul sa facem jocul dezvoltatorilor imobiliari.