Astfel, au fost evaluate ca fiind eligibile 2.797 de proiecte a căror valoare totală nerambursabilă este de 98.965.380 euro.
Tinerii solicită fonduri nerambursabile pentru înființarea sau modernizarea exploatațiilor vegetale, zootehnice sau a celor mixte, a stupinelor. Astfel, prin aceste investiții, se obțin creșterea veniturilor cât și îmbunătățirea performanțelor în respectivele exploatații.
Proiectele depuse în sesiunea noiembrie 2011 – ianuarie 2012, care au fost evaluate ca neîndeplinind toate criteriile de eligibilitate (neeligibile) sunt în număr de 587 având o valoare de 20,5 milioane de euro.
Din cei 3.865 de solicitanți de fonduri nerambursabile, 481 și-au retras cererile de finanțare pentru această măsură de investiții.
Fondurile nerambursabile disponibile pentru această sesiune de primire a proiectelor pentru Măsura 112 au fost de 50 de milioane de euro.
Astfel, din totalul de 2.797 de proiecte eligibile în valoare de 99 de milioane de euro, vor fi selectate doar cele cu punctaj mare, astfel încât acestea să se încadreze în suma disponibilă de 50 de milioane de euro.
Bani
Şi în Bihor Măsura 121 a fost una dintre cele mai accesate. „ În cadrul ultimei sesiuni desfăşurate pentru acestă măsură bihorenii au depus peste 200 de proiecte de finanţare”, a precizat Florian Vesa, directorul OJPDRP Bihor.
Raportul de evaluare al proiectelor depuse în cadrul Măsurii 112 este deja publicat pe pagina de internet a Agenției, www.apdrp.ro, în cadrul secțiunii „Rapoarte de evaluare”.
Solicitanţii de fonduri care se regăsesc în acest raport vor fi notificaţi asupra rezultatului evaluării proiectului, indiferent dacă acesta este sau nu eligibil.
Tinerii fermieri care au depus cereri de finanţare pentru solicitarea fondurilor europene nerambursabile acordate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), au dreptul de a contesta decizia privind evaluarea propriului proiect. Astfel, după emiterea şi publicarea raportului de evaluare cât şi a notificării solicitanţilor, aceştia pot depune o contestaţie la Oficiul Judeţean al APDRP la care au depus şi cererea de finanţare, în cazul în care consideră incorectă decizia privind evaluarea, sau în cazul în care consideră că aceasta îi dezavantajează.
Contestaţiile se pot depune în termen de 5 zile lucrătoare de la primirea notificării, dar nu mai mult de 12 zile lucrătoare de la publicarea, pe site-ul APDRP, a Raportului de Evaluare.
Citiți principiile noastre de moderare aici!