În prezent, din cele 1515 persoane sancționate aflate în evidența Serviciului județean de Probațiune, 1241 (adică peste 80%) au această obligație, arată o statistică a consilierilor de probațiune bihoreni. Aceștia din urmă se ocupă cu supravegherea și controlul persoanelor obligate prin sentințe penale să muncească în folosul comunității și colaborează cu instituțiile locale în cadrul cărora este pusă în practică obligația impusă de judecători.
În cadrul întâlnirii de joi, reprezentanții autorităților locale și-au expusproblemele cu care se confruntă în ceea ce privește activitățile cu persoanele obligate să lucreze în folosul comunității și au căutat soluții împreună cu consilierii de probațiune.
„Principalele teme de discuție au vizat standardele minime de lucru privind punerea în executare a muncii neremunerate în folosul comunității, modelele de bună practică, situațiile problematice și ariile de îmbunătățire ale colaborării interinstituționale, precum și prevederile legale referitoare la munca în folosul comunității pentru a avea garanția că activitățile desfășurate în parteneriat cu instituțiile de la nivel local se derulează cu respectarea cadrului legal”, se arată într-o informare transmisă de Ioana-Maria Ungur, consilier de probațiune în cadrul Serviciului de Probațiune Bihor.
Pe parcursul lunii martie, consilierii de probațiune vor avea întâlniri cu toate instituțiile partenere din județul Bihor.

FOTO: Serviciul de Probațiune Bihor
Citiți principiile noastre de moderare aici!