Prima ediţie a evenimentului a fost organizată de prof. Ioan Şereş, Petru Abrudan, prof. Liana Pele, prof. Melinda Tănase, Ioan Bajo şi primarul comunei, Mircea Crainic. Manifestările au debutat cu înregistrarea participanţilor şi au continuat cu slujbe religioase, vizite la şcoala din localitate, la rude, după care s-au mutat în sala festivă a şcolii unde, după prezentările făcute de prof. Ioan Şereş, participanţii au depănat amintiri despre satul şi oamenii lui de odinioară. Programul a mai cuprins şi un spectacol cultural – artistic pus în scenă de elevii Şcolii din Leş.
Manifestarea s-a bucurat de prezenţa a numeroşi profesori, ingineri, oameni de cultură, locuitori din Leş şi fiii satului de peste hotare, care au venit acasă special să participe la această sărbătoare.
Printre cei mai aşteptaţi dintre participanţii la manifestare au fost: Ioan Abrudan, fost colonel de aviaţie, stabilit la Timişoara şi decorat de două ori pentru meritele sale în domeniul aviatic, dr. Aurel Faur, fost director la Staţia de Salvare, col. Ioan Blejan, de la Cluj, şef al Înzestrării la Armata a IV-a din Cluj, Gheorghe Abrudan, fost director al Reviziei de la Cooperativa Bihor şi prof. Maria Costică (fostă Bot) cadru didactic în Bucureşti.
„Ne-am propus să reedităm această sărbătoare în fiecare an, în luna noiembrie (în duminica dinaintea sărbătorii Sfântului Dumitru). Am propus tuturor participanţilor să ne trimită poveşti şi aspecte legate de sat pentru a realiza o monografie a localităţii Leş. Astfel, vom putea dezvălui cititorilor un colţ din meleagurile bihorene”, a spus prof. Ioan Şereş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!