Sesiunile de formare se axează pe diseminarea informaţiilor necesare activităţilor specifice de la clasa pregătitoare şi sunt susţinute de cinci experţi formatori – patru pentru clasele cu predare în limba română şi unul pentru clasele cu predare în limba maghiară.
,,Cei cinci experţi formatori au participat săptămâna trecută la un program de formare, derulat de Ministerul Educaţiei. În judeţul nostru există cinci centre de formare, din care unul la Oradea. Formarea cadrelor didactice se va face în cadrul celor două sesiuni speciale, una care se desfăşoară în perioada 27 – 31 august, iar cealaltă în perioada 3 – 7 septembrie’’, a declarat inspectorul şcolar general adjunct Kerye Hajnal.
Formare continuă
Cei cinci experţi au fost formaţi în cadrul proiectului ,,Organizarea interdisciplinară a ofertelor de învăţare pentru formarea competenţelor cheie la şcolarii din clasele IV” – program de formare continuă de tip “blended learning” pentru cadrele didactice din învăţământul primar”, derulat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
Potrivit Ministerului Educaţiei, programul de formare continuă pentru cadrele didactice care vor preda la clasa pregătitoare totalizează 134 de ore, dintre care 40 de ore faţă în faţă şi 94 de ore on-line. Ambele programe sunt acreditate atât pentru formatori (10 credite profesionale transferabile), cât şi pentru cadrele didactice implicate (34 credite profesionale transferabile).
La nivelul judeţului Bihor, pentru cei peste 3.600 de elevi înscrişi, vor fi organizate 259 de clase pregătitoare, în 139 de unităţi de învăţământ.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor asigură că toate sălile de clase în care vor învăţa micuţii vor fi amenajate până în 10 septembrie, când va începe noul an şcolar.
Citiți principiile noastre de moderare aici!