Curtea de Apel Oradea a tranșat în favoarea Consiliului Județean Bihor și a Guvernului în procesul intentat de mai mulți aleșdeni nemulțumiți de traseul șoselei de centură care le trece prin fața caselor, într-un cartier rezidențial.
[eadvert]
Pe portalul instanțelor s-a postat, astfel, anunțul că instanța „respinge cererea de suspendare a efectelor H.G. nr. 346/2022 privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Varianta ocolitoare a oraşului Aleşd”, publicată în Monitorul Oficial nr. 297/28.03.2022, formulată de reclamanţii Achim Dănuţ Ionuţ, Bila Nicolae-Florin, Corman Ioan, Covaci Andreea Laura, Czilika Răzvan, Filip Diana Erika, Hristu Cristian, Ianoşteac Iosif, Lang Daniel, Lascu Amalia-Georgeta, Luncan Mircea Cornel, Moisi Ioan, Moisi Ioan-Gavril, Munteanu Petru Gheorghe, Pipa Gavril, Pleş Florin, Popovici David Cosmin, Pothora Ioan, Suciu Zoltan, Şvab Viorel, Triff Nicoleta-Anca, Vancea Tudorel-Daniel şi Zifceac Anna-Maria, în contradictoriu cu pârâtul Guvernul României, prin Secretariatul General al Guvernului, ca neîntemeiată. Admite cererile de intervenţie accesorie în interesul pârâtului Guvernul României, formulate de intervenienţii Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Judeţul Bihor – Consiliul Judeţean Bihor şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A”, decizia fiind emisă în 28.10.2022.
Cu o zi înainte, instanța s-a pronunțat și în procesul intentat pentru stabilirea traseului șoselei, de asemenea în favoarea autorităților: „dispune suspendarea în parte a efectelor Hotărârii Guvernului României nr. 94/2022, pentru reaprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii „Varianta ocolitoare a oraşului Aleşd”, judeţul Bihor, respectiv exclusiv cu privire la acele efecte ale H.G. nr. 94/2002 referitoare la permiterea circulaţiei publice rutiere pe şoseaua de centură vizată de această Hotărâre de Guvern, însă fără a aduce atingere dreptului riveranilor de acces cu mijloace de transport rutiere pe această şosea de centură, suspendare care durează până la pronunţarea instanţei de fond. Respinge în rest cererea de suspendare”.
Ca și la înfățisările anterioare, dar mult mai concis, în fața judecătorului a luat cuvântul și președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, care i-a spus că „dacă dvs. suspendați acum proiectul, noi nu vom mai puteam să-l realizăm și vom pierde fondurile”.
Avocatul petenților Sergiu Hercuț, spune că nu au primit, încă, motivarea deciziei instanței. „Prima dată asteptăm sa vedem care au fost motivele pentru care s-a dispus suspendarea și ulterior, vom vedea pașii pe care îi vom urma. Nu știu care sunt motivele avute în vedere de către domnul judecator, cu toate că avem două expertize în urbanism care dovedesc nelegalitatea traseului ales de CJ Bihor”, ne-a transmis el.
Lucrările la centura Aleșd sunt în derulare, acum se toarnă asfalt pe primele tronsoane.
Primii metri de asfalt pe Centura Aleșd. Când vor fi finalizate lucrările
Trimite articolul
XEra normal să piardă cei care au cerut suspendarea hg.
Scopul scuza mijloacele…
E mai bine cum e acuma cu traficul prin centru orasului unde e un deranj maxim.
Pana la urma despre ce discutam, ce anume ii nemultumeste ?
Trebuie dusa mai departe centura ca sa coste si mai mult sau sa treaca prin pamantul anumitor persoane?
Instanta a decis?
hahahaha, ce banc bun.
Nu exista instante in BH ci doar o gasca de mafioti.
Daca mutati procesul pe alte meleaguri, rezultatul va fi drastic diferit.
Eu zic ca ar merge si niste despagubiri cerute “instantei” pentru ca v-a pus pe drumuri.