„Am ales această temă, pentru că mereu am fost atras de porturile occidentale. Stilul şi modul de viaţă al ,,Samurailor’’ m-au atras în mod deosebit deoarece activitatea lor culturală este de o mare potenţialitate prin caracteristicul vestimentaţiei, prezenţa lor culturală pe care ei o manifestă cu o mare seriozitate. Am observat un mare interes în rezolvarea problemelor legate de design, un echilibru şi o manifestare foarte riguroasă la adaptarea lor către societate. În acelaşi timp mi-au plăcut foarte mult accesorrile de care ,,Samuraii’’ sunt înlănţuiţi, culorile pe care o stăpânesc cu atâta mândrie. Aduc în sufletul meu o repetiţie necontenită, iar această repetiţie îmi dă posibilitatea de a creea şi cerceta prin lumea lor nemuritoare”, spune Adrian Nagy argumentând de ce a ales să realizeze o colecţie inspirată din lumea samurailor la absolvirea Facultăţii de Arte Vizuale Oradea. Pentru a-şi realiza colecţia, Adrian a ales ca materila pielea.
„Timothy Leary a identificat o ierarhie de opt nivele de conștiință.
Aşa cum şi colecţia mea este compusă din opt ţinute. Statutul samurailor era foarte masculin, dar eu am încercat o colecţie în care reflectarea şi centrul meu de interes este adresat feminităţii şi doar o bucată este adresat sexului masculin.
Prin această abordare am încercat să aduc feminitatea şi senzualitate, într-o atmosferă unică. În ţinutele mele găsim alternanţă, repetiţie, ritm , fiecare ţinută având propria ei poveste- elemente din natură exprimând o dublă mişcare, ascendentă şi descendentă, adică omul se naşte din Dumnezeu şi se întoarce tot la Dumnezeu. Colecţia mea simbolizănd tinderea spre infinit.Culoarea roşie în colecţia mea mi-am ales-o pentru siguranţa şi ieşirea în evidenţă a unor detalii. În ţinutele mele, caut să elimin părţile nesemnificative, lăsând loc acelor părţi pe care le-am considerat mai importante pentru mine”, spune Adrian Nagy. În colecţia lui, artistul foloseşte o serie de încrucişări de verticale şi orizontale.„O verticală în ţinutele mele înseamnă exprimarea rigurozităţii detaliilor..
În ţinutele mele predomină intersectarea materialelor, decupajul, goluri şi umpluturi. Prin aceste decupaje am dorit să exprim funcţia constructivă, dar şi una expresivă, acesta din urmă permiţând diagnosticarea trăsăturilor subiective ale temperamentului şi sensibilităţii mele. Prin adăugarea materialului roşu am adus importanţa ţinutei mele mai aproape de universul meu.
Prin adăugarea accesoriilor am ajutat ca ţinutele să fie aduse mai aproape de realitate. Decoraţiunile care se găsesc pe aceste haine exprimă liniştea mea sufletească” , explică artistul.
Citiți principiile noastre de moderare aici!