Astfel, în perioada 01 aprilie – 01 mai 2019 este asigurată permanența la nivelul DSVSA.
Controalele urmăresc respectarea condițiilor sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor din piețele agro-alimentare, unitățile de tăiere, procesare, depozitare, comercializare și unitățile de alimentație publică.
Direcțiile Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au stabilit un program de lucru pentru perioada 01 aprilie – 01 mai 2019. În baza acestuia, medicii veterinari vor efectua controale și verificări ale modului în care sunt respectate condițiile sanitar-veterinare, în obiectivele supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor.
Astfel, în perioada 01 aprilie – 01 mai 2019 este asigurată permanența la nivelul DSVSA, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. La sediul acestora vor fi afișate programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil și numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nereguli în domeniul siguranței alimentelor. Aceste informații vor fi postate și pe site-ul fiecărei DSVSA județene.
Monitorizare
Având în vedere confirmarea scrapiei în mai multe județe, este monitorizată circulația pe teritoriul național a ovinelor și caprinelor destinate sacrificării, respectiv a întregului traseu de la ferme sau exploatații de origine către abatoare autorizate sanitar-veterinar.
De asemenea, în toate piețele agroalimentare și în alte locuri special amenajate în care vor fi valorificate carnea și celelalte produse de origine animală sunt asigurate necesarul de personal sanitar-veterinar și permanența acestuia, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.
Pentru eficientizarea acestor acțiuni, medicii veterinari vor solicita, ori de câte ori consideră necesar, sprijinul altor autorități competente județene sau locale, în vederea organizării unor acțiuni comune de inspecție și control, în limita competențelor stabilite prin legislația în vigoare și în baza protocoalelor de colaborare încheiate cu alte autorități.
În cazul în care, cu ocazia controalelor sanitar-veterinare, se constată că nu sunt respectate condițiile sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor, în funcție de gravitatea abaterilor constatate, medicii veterinari vor suspenda activitatea unității respective până la remedierea tuturor deficiențelor, vor aplica sancțiuni sau vor confisca produsele alimentare care pot constitui un pericol pentru sănătatea cetățenilor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!