Asociația de Responsabilizare și Dezvoltare a Tineretului Oradea în parteneriat cu Universitatea din Oradea, Asociația Firmelor Bihorene și Studentii Senatori ai Universitatii din Oradea demarează a III-a ediție a programului „Școala de Vară – Orientare în Carieră și Gestiunea Carierei” ce va fi desfășurat în perioada 24-31 iulie.
Acest program urmărește crearea unui spațiu comun de interes, prin care elevii de liceu, viitorii studenți, au oportunitatea de a intra în contact cu mediul de afaceri bihorean, de a stabili legături inter-umane și de a beneficia de șansa de a-și găsi o viitoare carieră în domeniu. Este o activitate care dorește să faciliteze accesul studenților pe piața actuală de muncă în Bihor.
O parte a proiectului constă în cunoașterea mediului economic și a posibilităților de carieră, și este sprijinită de Asociația Firmelor Bihorene, reprezentată de Directorul Executiv Radu Silaghi, acesta fiind partener principal în activitățile asociației A.R.D.T. Oradea. Participanții înscriși în program vor avea întâlniri cu oameni de afaceri și mari companii orădene, respectiv vizite la diverse multinaționale.
„Descoperirea studenților încă din primii ani de studiu este un criteriu foarte important pentru numeroase firme” afirmă responsabilul de proiect Barabaș Bernard Filip.
Program
„În România există o problemă a lipsei de informare a elevilor cu privire la viitoarea alegere a unei facultăți și a carierei care duce la lipsa forței de munca adecvate și lipsei de experți pe piață. Dorim să venim în ajutorul viitorilor studenți prin a le oferi șansa de a cunoaște din timp mediul studențesc, mediul academic și în special mediul de afaceri bihorean” menționează Filip.
În program se enumeră activități precum participarea la activitățile întreprinse de către asociațiile studențești, ce pot oferi multe cunoștințe relevante pentru diverse locuri de muncă; dezvoltarea spiritului de echipă prin activități de tip „Team Building”.
De astfel se urmărește demonstrarea, prin exemple de bună practică, a faptului că oricine se poate dezvolta profesional în urma parcurgerii studiilor în cadrul facultăților din România și aducerea la cunoștință a faptului că pe piața forței de muncă din România se caută oameni tineri, creativi, inovatori, cu o capacitate crescută de analiză, care să aducă un plus de valoare companiilor.
Cazare disponibilă
Taxa de participare pentru elevii din Oradea este de 75 lei, preț la care se adaugă prânzul și participarea la activitățile și evenimentele organizate pe durata celor șapte zile.
Taxa pentru participanții din afara orașului este de 180 lei, iar prețul include cazarea în Câminul Nou al Universității Oradea în perioada 24-31 iulie, trei mese pe zi și participarea la evenimente și activități.
Pentru mai multe informații și înscrieri se poate accesa pagina de Facebook a asociației. De asemenea, se poate apela numărul 0744.935.566.
Citiți principiile noastre de moderare aici!